Aktywne Wpisy
Fragment gazety z ostatniego tygodnia sierpnia 1939. Dzisiaj to by was uspokoiło? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#wojna #pytanie #ww3 #ukraina
Żródło: https://polona.pl/item-view/44f91cae-10af-48fd-a8f3-bcb4a123aca8?page=0
#wojna #pytanie #ww3 #ukraina
Żródło: https://polona.pl/item-view/44f91cae-10af-48fd-a8f3-bcb4a123aca8?page=0
jestem bardziej meska od was #przegryw y
Problem w tym co sie dzieje z takimi "dziełami' z niskim poziomem humoru, brakiem ambucji, tanią prowokacją, udawanym głębokim przekazem... To będzie przyciągać o wiele więcej ludzi niż na to zasługuje, ponieważ jest tak łatwe do zrozumienia i naśladowania. Zestawieenie tego z prawdziwymi arcydziełami narracyjnymi pokazuje, dlaczego te seriale odwołują się do tak łatwych do zrozumienia tematów. Jedynym ratunkiem jest to, że celowo wprowadzają niskich lotów tajemniczość do serialu poprzez zatajanie ważnych informacji fabularnych, co daje syntetyczne poczucie drugiego dna, jednak mimo tego nadal jest to straszne gówno, a scenarzyści prawdopodobnie sami nawet nie wiedzieli, dokąd zmierza ten serial.
#netflix #film #filmnawieczor #seriale
Mają dopiero 18-21 lat.
Mój syn lat dziesięć odkrył ostatnio symbol iluminatów.
Problem jest tylko że chrześcijaństwo używa tego symbolu od setek lat.
Ale on odkrył to dla siebie teraz.
I tak sie toczy koło historii.
@Tranzystor_IGBT:
I ten argument z "odgrzewaną koncepcją". Otóż uświadom sobie, że niemal każdy film i serial to jest odgrzewana koncepcja. Powiem więcej, jest tak nie tylko z filmami i serialami, jest też tak z grami, z technologią, muzyką itp.
No i pamiętaj też, że młodsi od ciebie ludzie najprawdopodobniej nie oglądali nigdy Piły, The Cube i innych tego pokroju starszych
@krzychu_kadetem_tera
Otóż to, serial był prosty, mam 3 z przodu ale miło się oglądało, zwłaszcza losy bohaterów, ich motywacje, szambo w którym się znaleźli
@Bleck: Aż zajeżdża mi filmem "Soylent Green" w ktorym ludzie przyzwyczajeni do jedzenia "pożywki dla mas" nie znaja smaku steka.
@Tranzystor_IGBT: No oczywiście, że może, ale nie takim wyjątkowym płatkom śniegu jak ty. Serial głupi, a więc może podobać się tylko głupkom. Ale popatrz też na dobre strony. Dzięki niemu może zbudować odpowiednią referencję społeczną, która pozwoli ci się dowartościować i napompować ego. Always look on the bright side of life.