@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: No teraz przynajmniej nikt nie będzie wciskał kitu, że jesteśmy gotowi do wojny. Wszystko Ci jeździło, latało, strzelało i było jako tako na chodzie to oddaliśmy Ukraińców. Chyba, że przyjmiemy taktykę powstańców warszawskich, że "na tygrysy to mamy wisy" oraz z "Pana Tadeusza" - ja z synowcem na przedzie i jakoś to bedzie. Nie przynosiło to większych rezultatów oprócz strat, ale przecież jak ktoś nie chce wojny to jest
@Dwunastoscian @serio_serio Polska odniosła pyrrusowe ale zwycięstwo. Geopolitycznie i pod kątem zwykłego przetrwania. Koncepcje rasowe AH na losy narodu polskiego były jasne. Zwycięstwo Niemiec nazistowskich to była najgorsza z możliwych opcji. Pomijam mrzonki o jakimś taktycznym sojuszu z Berlinem który był niemożliwy.
@Wilczynski: Kolega chyba nie wie co poszło na wschód - oprócz Krabów, to było to wyłącznie uzbrojenie wschodniej produkcji, będące i tak skazane na zezłomowanie z powodu wieku/końca resursów/ braku części i braku widoków na pojawienie się tych części. Tak, wiem że lepiej niby siedzieć w BWP-1 niż z---------ć z buta, ale nie wiem czy szansa na przeżycie w okopie nie jest wyższa niż siedząc w tym czymś.
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: No teraz przynajmniej nikt nie będzie wciskał kitu, że jesteśmy gotowi do wojny. Wszystko Ci jeździło, latało, strzelało i było jako tako na chodzie to oddaliśmy Ukraińców.
Wg ciebie nie powinniśmy przekazywać Ukrainie sprzętu??? Powinniśmy czekać aż ruskie zajmą Ukrainę i będziemy z nimi graniczyć i mieć ich znów pod nosem??? Ile ty masz lat? Spróbuj czasem połączyć kropki i myśleć racjonalnie interesem ogólnym, zamiast walić do
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: lepiej nie drażnić Hitlera i dać mu tę Czechosłowację, w końcu nam zabrali Zaolzie kiedyś, a a ja widziałem Czecha w drogim aucie ( ͡°͜ʖ͡°)
@DojadeWas: @GryzeKisiel @emjot86 @kodishu no i po co te nerwy? Stwierdziłem po prostu fakt. Panuje jakieś dziwne rozdwojenie jaźni, że stwierdzenie faktu to już ruską propaganda. No oddaliśmy, to oddaliśmy. I nie mamy. Może pójść kamieniami porzucać w ruskich, ale to się nie zda na wiele i nawet najbardziej oburzone bluzgi nic.tu nie zmienią. Ukraińców mięso armatnie niepotrzebne, bo samego mają dosyć wbrew pozorom. Im potrzebna jest
Chyba, że przyjmiemy taktykę powstańców warszawskich, że "na tygrysy to mamy wisy" oraz z "Pana Tadeusza" - ja z synowcem na przedzie i jakoś to bedzie.
Nie przynosiło to większych rezultatów oprócz strat, ale przecież jak ktoś nie chce wojny to jest
Komentarz usunięty przez moderatora
@Wilczynski: Co ty p--------z xD
źródło: rzymianie
PobierzWg ciebie nie powinniśmy przekazywać Ukrainie sprzętu??? Powinniśmy czekać aż ruskie zajmą Ukrainę i będziemy z nimi graniczyć i mieć ich znów pod nosem???
Ile ty masz lat?
Spróbuj czasem połączyć kropki i myśleć racjonalnie interesem ogólnym, zamiast walić do
@Wilczynski: co za debil XD
W dodatku żądali równych praw, bezczelność!
źródło: temp_file9187401896916928997
PobierzUkraińców mięso armatnie niepotrzebne, bo samego mają dosyć wbrew pozorom. Im potrzebna jest
źródło: getholawkowe
Pobierz