Wpis z mikrobloga

  • 1
@120_Dni_Sodomy: No nie wiem czy to taki dobry pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kiszony_Pomidor Zależy jakie będą w smaku, jak za ostre to bez sensu faszerowanie. chociaż rosły na grządce ze słodkimi. do faszerowania te troche poniżej i na lewo. Aji Rocoto. Troche mniejsze ale w smaku dobre i ostrość idealna
  • Odpowiedz
@wiemjuzteraz: paradoksem jest to, że możesz mi w pełni legalnie sprzedać te papryczki, ale nie możesz sprzedać mi ich nasion. ()

Bardzo ładne. Ja ostatnio eksperymentowałem z czymś a'la chutney. Rozgotowałem truskawki i maliny, dodałem do tego habanero i przecedziłem by się pozbyć pestek. Smakowo świetnie - słodycz owoców idealnie komponuje się ze smakiem i ostrością habanero (żółtego).
  • Odpowiedz
@wiemjuzteraz: piękna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°) dostrzegam też chyba czarne nasienie, Aji Rocoto.
Ja już zakisilem papryki i dziś peklowanko. Pierwszy raz zawekowalem tez kiszoną kapustę. Wiem, że traci właściwościach, ale jak kocham kiszoną kapustę, tak tej stojącej w kamionce czy słoikach kilka miesięcy już nie mogę. Znaczy bardziej moje jelita już nie mogą. Reagują, że tak powie, panicznie ( ͡° ͜ʖ ͡
KrolWlosowzNosa - @wiemjuzteraz: piękna sprawa ( ͡° ͜ʖ ͡°) dostrzegam też chyba czarn...

źródło: IMG_20241019_161719

Pobierz
  • Odpowiedz