Hej, wybrałem Informatykę Stosowaną na PWr ale poważnie zastanawiam się nad przeniesieniem na Politechnikę Poznańską po pierwszym roku studiów (kierunek informatyka). Syllabusy są mniej więcej podobne, toteż przypuszczam, że przy niewielkiej liczbie odrabiania byłoby to wykonalne. Czy ktoś z was miał do czynienia z takim przeniesieniem lub w ogóle z przenoszeniem i mógłby poratować jakimiś radami/spostrzeżeniami odnośnie tej sytuacji? Trzymajcie się ciepło ( ͡°͜ʖ͡°).
@davoid: Szczerze mówiąc, nie jest to decyzja podyktowana wyłącznie poziomem uczelni. Jestem w stanie odpuścić trochę poziomu akademickiego na rzecz ważniejszych dla mnie spraw, których rozwiązanie pozwoli mi na lepsze samopoczucie i większą produktywność, co sprawi, że nawet na słabszej uczelni rezultaty mogą być lepsze.
@arthrilled: porozmawiaj z prodziekanem ds. studenckich na odpowiednim wydziale uczelni na którą chcesz się przenieść. Miej ze sobą program studiów i sylabusy kursów. To on potem zdecyduje które przedmioty Ci zaliczy i co będziesz musiał nadrobić, wiec od razu powie na czym byś stał i czy są szanse na przeniesienie z jego strony. Na samo przeniesienie zwykle musi zgodzić się dziekan Twojego macierzystego wydziału. Prawdopodobnie konieczna będzie ponowna rekrutacja i
Hej, wybrałem Informatykę Stosowaną na PWr ale poważnie zastanawiam się nad przeniesieniem na Politechnikę Poznańską po pierwszym roku studiów (kierunek informatyka). Syllabusy są mniej więcej podobne, toteż przypuszczam, że przy niewielkiej liczbie odrabiania byłoby to wykonalne. Czy ktoś z was miał do czynienia z takim przeniesieniem lub w ogóle z przenoszeniem i mógłby poratować jakimiś radami/spostrzeżeniami odnośnie tej sytuacji? Trzymajcie się ciepło ( ͡° ͜ʖ ͡°).