Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

PIAN--A_A--KTYWNA +495
W nowej gazetce #lidl oczywiście #przypadkowymurzyn
źródło: temp_file1560874014432314640
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

źródło: temp_file1560874014432314640
PobierzWykop.pl
źródło: comment_1634139019anrzZna5ndnP1O00IokSqh.jpg
Pobierz@tomasztomasz1234: Na studiach w UK też miałem tego mało. No i w sumie dobrze, to ma być tylko wstęp różnych rzeczy, które opcjonalnie mogą kogoś zainteresować i pomóc z wyborem przyszłej pracy. Męczyć wszystkich, żeby finalnie kilka osób na tym skorzystało w pewnym momencie ich kariery, a nawet i wtedy będą musieli to na własną
@push3k-pro: rekurencyjnie wywołuję swoją funkcję dla lewego i prawego dziecka, jednocześnie zamieniając je ze sobą miejscami
@tomasztomasz1234: Może i tak jest, ale nie widzę tego. Powinno to być rozbite na kilka linii, bo jest nieczytelne. Przejrzystość kodu to jak dla mnie ważniejsza rzecz niż znanie na pamięć kilku linii do możliwie najszybszego zapisu danego algorytmu.
@villager: Na uczelniach w krajach europejskich jest z tym różnie. Często-gęsto jest tak, że na uczelniach europejskich jest w #!$%@? mało zajęć, za to jesteś zawalony "zadaniami domowymi" i pracami semestralnymi, które potrafią Ci #!$%@?ć sporą część czasu.
Kiedyś mój znajomy
Akurat wielu programistów z USA narzeka na proces rekrutacji, który wymaga nauki na pamięć rozwiązań problemów algorytmicznych, które to potem nie mają nic wspólnego z rzeczywistą pracą. Aplikując do pracy musisz poświęcić swój wolny czas, żeby specjalnie nauczyć się do pytań na rozmowę.
Oczywiście na niektórych pozycjach jest to wiedza niezbędna, ale powinno być tak, że zadania na rozmowie są adekwatne do przyszłych obowiązków osoby aplikującej. Jeżeli ktoś ma pisać
@push3k-pro: a ile czasu spędziłeś programując w pythonie? Standardowy zapis, właśnie po to język ma
a, b = b, ażeby tego nie rozbijać na kilka linii i nie wprowadzać dodatkowej zmiennej.@croppz: W czasie studiów przy jednym projekcie. To było chyba w 2012 roku. Potem nie używałem. Nie spotkałem się z tym zapisem nigdy. A co to właściwie robi? Dla a przypisuje b, a dla b... ?
Od optymalizacji były osobne teamy i tam pewnie się znali, ale taki typowy szary lider robił to samo co inni szarzy koderzy.
...tylko czasami się zderzają z rzeczywistością, bo dostają przełożonego z wyższej kasty. Serio, znam takie opisy nawet z Polski.
@tomasztomasz1234: xDD oj toś wybrał wymarzonych pracodawców
@groman43: jak dla mnie umiejętność wykorzystania odpowiednich narzedzi, czyli skuteczne uzycie frameworka, bibliotek i innych technologii swiadczy wlasnie o umiejętnościach technicznych.
Tak jakby facet robil meble a ty "wykorzystuje frezarke CNC, lamelownicę, piłę formatową, więc to w zaden sposób nie świadczy o umiejętnościach technicznych. Co innego, gdyby mial tylko
Chyba tylko w IT jest powszechne spuszczanie się nad brakiem standaryzacji, reuzywalnosci i wynajdywaniem koła na nowo
@cppguy:
Embedowe szczury. Kradnę (choć sam jestem).
Albo opensourceowi krasnale.