Aktywne Wpisy
Logan00 +430
placken +9
Zauważyłem dziwny zbieg okoliczności tzn po przekazaniu czołgów Minister Obrony Ukrainy mówił teraz czas na myśliwce. Od kilku dni słyszę w mediach onuce zmieniły taktykę bez myśliwców to porażka Ukrainy jest pewna. Znowu będzie pewnie koalicja państw z Polską na czele która przekaze samoloty - oczywiście polska ich większość albo wszystkie. Następne będzie co ?? Mamy Rosomaki to i znowu będzie narracja no te Rosomaki są potrzebne bo inaczej Ukraina przegra. Europejscy
#squidgame #seriale #netflix #takaprawda
@zmasowanyatak: Ja raz tak wlaczylem gomorre od 2 sezonu na hbo go zamiast pierwszego bo ich gowno strona tak #!$%@? dzialala
@mickpl: w zasadzie to nie tyle, że nie ma. Ten serial jest #!$%@? rasistowski, seksistowski pełen stereotypowego myślenia xD
@SiDi: np to xD tylko tak na marginesie to nie hindus, a Pakistańczyk
tak samo w serialu loszki to coorvy, a biali są obrzydliwie bogatymi, homoseksualnymi prostakami
Co do serialu to niezly, ale tez bez przesady. Byl podobny wydany wczesniej z nawet lepiej poprowadzona fabula.
Akurat watki netfliksowe tez byly w serialu. Oczywiscie nie bylo to bezsensowne wprowadzanie transow na sile, ale wciaz.
@SiDi: to są Azjaci, to u nich norma. Po prostu nie jesteś przyzwyczajony do pewnych rzeczy z tego kręgu kulturowego (ja zresztą też, strasznie ta sztuczność mi nie pasowała przy oglądaniu).
@flumpy_bread: tak, a o co chodzi?
Komentarz usunięty przez autora
@mickpl: Jak to nie. A good guy pakis i ten bezcelowy wątek tych dwóch dziewuch, które gdyby przeżyly pewnie by się ruchały w tej skarbonce z kasą.
@mickpl: właśnie to jest fenomen Netflixa - będąc amerykańskim korpo odkrył że istnieje reszta świata i pozwala kręcić filmy w innych kulturach co generuje świetne produkcje (la Casa de Papel, czy teraz to) które nigdy by nie powstały gdyby wziął się za to amerykański producent bo wyszła by
@gatineau: Pozwala krecic? Raczej czesto kupuje, to jak wiele anime oznaczonych jako Netflix Original na ktore tylko wykupili licencje.
@krzywy_kanister: no na jedno wychodzi, wykłada kasę i się nie wtrąca co jak na amerykańskie korpo jest nietypowym modus operandi - oni zazwyczaj wykładają kasę i momentalnie wprowadzają swoje porządki
No to faktycznie nie wiem co to za fenomen :D ot platforma streamingowa kupiła sobie na coś licencje i wywaliła kasę na promocję - dzień jak co dzień
@zmasowanyatak: ja mam tak zbugowany jeden serial, że zawsze mi odpala od ostatniego odcinka xD
Na szczęście Czarne Lustro, ale to w sumie i lepiej, bo jak bym ten serial zaczął od odcinka o ruchaniu świni to bym raczej nie kontynuował xD
@4kroki: weź to jakoś tldr
@SiDi: Dla nas to wydaje się dziwne, ale Azjaci tak się zachowują naprawdę stąd w każdym filmie tak jest.
nawet koncowka jest mocno podobna
moze i nie graja w gry tylko sie po prostu zabijaja ale przeciez to prawie to samo, fajnie obejrzec to samo ale nie to samo i rzeczywiscie jest 10/10 ale ogladalo mi sie to praktycznie jak battle royal
@mickpl: W sumie nie rozumiem tego "fenomenu". Nawet chyba na samym Netflixie było coś o podobnej tematyce, ale japońskiej produkcji - Alice in Borderland lub "As the Gods Will" z 2014. Albo jeszcze dawniejszy film "Battle Royale".
Ogólnie temat dość częsty, a ludzie się podniecają jakby pierwszy raz coś takiego widzieli (poza "Piłą").