Wpis z mikrobloga

Squid game fenomenem Netfliksa. XD Żaden fenomen, fajny serial, taki starej daty, gdzie nie ma żadnej propagandy, poprawności politycznej, cenzorów itd. Po prostu koreańczycy zrobili normalny serial puszczając luzem fantazję. Tam aż czuć, że reżyser robił co chciał, a nie siedział skrępowany na stołku i obserwował co wypada.

#squidgame #seriale #netflix #takaprawda
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdzie nie ma żadnej propagandy

@mickpl: no nie do końca, nie pamiam czy reżyser, czy ktoś tam p-------ł że to alegoria kapitalizmu czy coś
tymniejmniej niewazne co autor miałna myśli, ludzie tu nie widzą ządnej agendy i to jest powiew świeżości
  • Odpowiedz
@mickpl: 100%-owo się zgadzam. A szczególnie z tym, że to poprostu dobry serial, a nie objawienie. Myślę też, że ludzie poprostu lepiej go przyjęli także z powodu braku tego wymuszonego multietnicznego świata przedstawionego.
  • Odpowiedz
gdzie nie ma żadnej propagandy, poprawności politycznej, cenzorów

@mickpl: w zasadzie to nie tyle, że nie ma. Ten serial jest wchuj rasistowski, seksistowski pełen stereotypowego myślenia xD

No i ofc Hindusa pokazują jako jakiegoś bałwana, co tylko "tak, dziękuję, przepraszam, proszę pana"
  • Odpowiedz
@galonim: A imo mozna spokojnie ogladac. Akurat koncowka jest dosyc slaba i przewidywalna.
Co do serialu to niezly, ale tez bez przesady. Byl podobny wydany wczesniej z nawet lepiej poprowadzona fabula.
Akurat watki netfliksowe tez byly w serialu. Oczywiscie nie bylo to bezsensowne wprowadzanie transow na sile, ale wciaz.
  • Odpowiedz
Strasznie w-----a gra aktorska niektórych z obsady, na siłę mimika twarzy, modulacja głosu oraz artykułowanie wypowiedzi

@SiDi: to są Azjaci, to u nich norma. Po prostu nie jesteś przyzwyczajony do pewnych rzeczy z tego kręgu kulturowego (ja zresztą też, strasznie ta sztuczność mi nie pasowała przy oglądaniu).
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mickpl: piszesz, jakbyś nie rozumiał w tym kontekście słowa fenomen. Fenomenem pod różnymi względami może być nawet całkowicie gówniany serial. Nie chodzi tu o to, że serial był fenomenalny
  • Odpowiedz