Wpis z mikrobloga

@Czill23: Nie trzeba trenowac. Wystarczy probowac normalnie dojechac gdziekolwiek i okazuje sie ze DDR to nic innego jak chodnik z tej samej kostki i z tymi samymi kraweznikami co 15m czasami (wyjazdy z posesji) tylko ze pomalowane na czerwono.

Sam jestem kierowca i jezdze na szosie i o ile w-----a mnie to jak pedalarze jezdza na czerwonym i ustawiaja sie pierwsi na swiatlach zeby potem blokowac wszystkich za soba tak jesli chodzi o jakosc DDR w polsce to idz pan w c--j z taka robota.

Jechalem po okolicach grojca jakis czas temu i to jak tam wyglada DDR to byla masakra. Krawezniki po
  • Odpowiedz
@JohnWesleyHardin: A już k---a szczyt wszelakiej myśli urbanistycznej są te j----e plenerowe niby siłownie! Wiadomo seniorom służą i za to plusik, ale jaki problem jest wyznaczyć dodatkowe miejsce na dwa mocniejsze słupy połączone drążkiem do podciągania, to ja tego nie ogarniam!? ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@JestemMalaWrozkaZowlosionaNozka: często te DDR wykostkowane przebiegają wzdłuż ulicy z posesjami i przy każdej jest obniżony wjazd i masz góra dół góra dół XD idź Pan w c--j, więcej niż 20 nie pojedziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale zauważam że jak budują nowe to już asfaltowe także zmienia się to na plus mimo wszystko
  • Odpowiedz
A potem przychodzi zima...

@Giban:
Jeździłem całą zimę i nie zauważyłem większych problemów ale była to zima z małymi opadami i dużym mrozem. Problemem nie jest temperatura tylko robienie sobie z DDR miejsca na odrzucenie śniegu z jezdni - wtedy faktycznie nie da się jeździć bo człowiek dojeżdża zgnojony po pas od błota pośniegowego. Tam, gdzie DDRy są prawidłowo utrzymane zima nie sprawia żadnych problemów. Obejrzyj ten film, ładnie pokazuje
smk666 - > A potem przychodzi zima...
@Giban: 
Jeździłem całą zimę i nie zauważyłem...
  • Odpowiedz
@Giban: Co kto woli, nie jestem rowerowym ewangelistą. Sam często wybieram samochód właśnie przez to, w jakim stanie jest infrastruktura rowerowa. Zawsze ważę, czym dojadę szybciej, czy ta trasa na rower jest odpowiednia, czy będzie gdzie zaparkować samochód, czy daleko trzeba iść pieszo z przystanku do celu itd.
  • Odpowiedz
A potem przychodzi zima...

@Giban: Ostatnie zimy w Polsce, a zwłaszcza w takiej stolicy to faktycznie powód do narzekań. Śniegu tyle co kot napłakał :)
  • Odpowiedz
@smk666: Ogólnie nie przepadam za jazdą rowerem w mieście, niestety jest mnóstwo idiotów, co jeżdzą na czerwonym, wyprzedzają na trzeciego, przepychają się, awanturują, że zwolnić muszą. Wole las
  • Odpowiedz
@Wycu91: Nie tyle o śnieg chodzi, co o chłód oczuwalny przez wilgoć i częste mżawki. W śniegu to akurat lubie jeździć, zwlaszcza świeżym
  • Odpowiedz
Przecież świetna sieć DDR to zysk dla każdego

@smk666: XDDDD a tą swietną siecią DDR jest postawienie znaku Ciąg pieszo rowerowy na dotychczasowym chodniku i fajrant. Albo zrobienie DDR gdzie nie ma chodnika wogóle no zajebisty pomysł
  • Odpowiedz
normalni ludzi, którzy coś tam trenują i zawodowcy wykorzystują ścieżki rowerowe, żeby bezpiecznie wyjechać z miasta i trenują na mało używanych drogach poza miastem. dla własnego komfortu i bezpieczeństwa.

@Im_from_alaska: tylko że szkoda że coraz częściej robią DDR z gównolitu na wsiach i potem muszę jechać 100 km od miasta i planować trasę zeby nie wpaść na to g---o, bo o ile jak nie ma DDR to kierowca mnie wyprzedzi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JohnWesleyHardin: do wyboru kilometr drogi dla rowerów do nikąd i orlik wynajmowany wiecznie przez jakąś pseudo szkółkę piłkarską albo użytkowany na wyłączność przez szkołę i zamknięty na kłódkę nawet jak jest pusty
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Giban:

Nie tyle o śnieg chodzi, co o chłód oczuwalny przez wilgoć i częste mżawki.

Już Ci nie odpowie na to bo argumentów zabrakło. Często powtarzają, że rower i rowerowa infrastruktura to świetna alternatywa dla samochodów, ale oprócz ogólników typu "można dojechać do pracy bez stania w korkach" i ekologii to d--a cicho. Nie każdy lubi pedałować, zwłaszcza w ujowej pogodzie. Co gdy ktoś ma dzieci? Co gdy zakupy? Co
  • Odpowiedz
@JohnWesleyHardin: Bez przesady, jakiś tam chleb i masło do plecaka wrzucisz, chyba, że potrzebujesz zgrzewkę wody :p Nie ma co tak demonizować roweru znowu, jednak faktycznie trzeba być gotowym na sporo zmiennych. Ja rower traktuję jako rozrywkę i rekreacje, lubie założyć cieżki plecak i cały dzień pojeździć ekipowo po wioskach, jednak jak jest zimno, to żadna przyjemność
  • Odpowiedz