Tak samo to, że był uosobieniem zła, kompletnie mi to nie podeszło
@rzuf22: dla mnie to do końca nigdzie nie było powiedziane ze dym jest zly a jacob dobry. Jacob to też kawal s-------a był.
@PeterGosling o to to, wątek rzadko omawiany, ale moim zdaniem bardzo ciekawy, Czarny był pokrzywdzony i bardzo zdesperowany, nie można go oceniać w tak prosty sposób
dla mnie koronnym dowodem jest to, że przez pierwsze dwa sezony czarny dym jest nazywany przez wszystkich systemem obronnym wyspy (blast door map, Rousseau, inni, nawet dokumenty z początków procesu produkcji), do tego jest sugerowane jakoby był stworzony/zaprojektowany przez ludzi. Rozwiązanie - że to nieśmiertelny typ który zmienia postać - było dla mnie strasznym pójściem na łatwiznę.
@BennyLava: ale co to za dowód? Przecież na wyspie nikt nie znał Jacoba oprócz
@smierdakow: @PeterGosling: w pewnym sensie też miałem to na myśli, że był przedstawiany jako uosobienie zła, gdzie jego historia była bardziej rozbudowana. Jednak wszystko zaczęło się dopiero w 6 sezonie i wjechało razem z mistycyzmem, który mi tak średnio podszedł.
A to czy nie był powiedziane, że dym to zło, a Jacob to dobro? Całą wiarę Inni oparli na tym, że właśnie tak jest. Ludzie w świątyni też
Jak powiedział, tak zrobił. Tusk, to najwybitniejszy polityk tysiąclecia. Nie zapraszam do dyskusji. 90 procent wykopu w pełni się z tym zgadza (ง͠°͟ل͜͡°)ง Niech żyja silna, wielka i bezpieczna polska! (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
źródło: comment_1631968987XfpRRnokXKeyA52LjYKHOf.jpg
Pobierz@rzuf22: dla mnie to do końca nigdzie nie było powiedziane ze dym jest zly a jacob dobry. Jacob to też kawal s-------a był.
@PeterGosling o to to, wątek rzadko omawiany, ale moim zdaniem bardzo ciekawy, Czarny był pokrzywdzony i bardzo zdesperowany, nie można go oceniać w tak prosty sposób
@BennyLava: ale co to za dowód? Przecież na wyspie nikt nie znał Jacoba oprócz
źródło: comment_16319935154lM82YDTfDSznnI5WVjW6d.jpg
PobierzA to czy nie był powiedziane, że dym to zło, a Jacob to dobro? Całą wiarę Inni oparli na tym, że właśnie tak jest. Ludzie w świątyni też
mam sezony 3-6 na dvd, a 1-2 ze świecą szukać XD