Wpis z mikrobloga

Zna ktoś program do łapania wps w wifi? To znaczy na niektórych routerach są takie przyciski i dzięki nim można się logować bez hasła.

Dziś sam się przez to łączyłem i zanim ogarnąłem jak to działa to nadusiłem przycisk kilka razy, teoretycznie gdyby to było np w bloku to można by było to przechwycić i zalogować się z innego urządzenia. W sumie wystarczy raspberry pi z ciągłym nasłuchem i w takim mieszkaniu w dużym bloku w ciągu miesiąca ma się darmowy internet.

#hacking #linux
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: z szybkiego googlowania to to jest po prostu pin który se urządzenia przekazują, ale nie wiem czy działa na zawsze czy nie.
Ale z tego co rozumiem to jak się go otrzyma, to faktycznie można poznać wtedy właściwe hasło do Wi-Fi
  • Odpowiedz
@K-S-: Z tego, co się orientuję, to w starszych urządzeniach WPS był włączony na stałe, a w nowszych WPS jest aktywny tylko przez jakiś czas po naciśnięciu na routerze przycisku "WPS". To drugie rozwiązanie wprowadzono chyba właśnie ze względu na luki w tej technologii.

Inna sprawa, że włamywanie się do cudzych sieci jest nieetyczne i nielegalne.

Chcesz darmowy Internet? Możesz skorzystać z hotspotów Wi-Fi (możesz do tego celu kupić mocniejszą
  • Odpowiedz