Aktywne Wpisy
Napedikr +952
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
mrocznegacie +169
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
A ogromne zainteresowanie lekarzem pierwszego kontaktu sugeruje że covida wlasnie w Polskę uderza
U nas w poradni pediatrycznej to samo. W sezonie chorobowym to żeby mieć pewność wizyty też trzeba się wybrać do rejestracji... Kiedyś jaj się dodzwoniłam 7.03 to już miejsc nie było xD
za tydzień (lekarz specjalista raz w tygodniu przyjmował u nas) przyszedłem po 5 i byłem szósty, jako 3 do tego specjalisty (na bodajże 6 miejsc, które cotygodniowo się należało).
miasto powiatowe co prawda, ale bywa, że w dużych miastach wbrew pozorom jest jeszcze gorzej
https://www.nfz-krakow.pl/dla-pacjenta/pomoc-w-stanach-naglych/nocna-i-swiateczna-opieka-zdrowotna/
@Laksa: Klinika Krakowska ma krótkie terminy na NFZ. I odbierają nawet jako tako, bo jednocześnie mają też obsługę komercyjną.
@Laksa: