Aktywne Wpisy
sieporobilo +175
ogolnie to zabawna historia, z ktorej mozna sporo wyciagnac, stwierdzilem, ze skoro wszystko stracilem, pewnie nie wroce do starych zajec tak szybko, wiec zdecydowalem ze napisze o tym ksiazke o gang stalkingu, bedzie duzo o klamstwie, metodach manipulacji, epidmii narcyzmu, naiwnosci, moralnosci, roli religii, o grach("ze powoduja agresje?" yy nie, o pozytywnym wplywie gier mmorpg na mezczyzn zmagajacych sie z depresja), i wiele innych moze cos wrzuce tu jak zdaze.
niektore motywy
niektore motywy
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
ciekawe jakby takiemu powiedzieć, żeby sam się golił bo jego wygląd przyprawia o wymioty?
#bekazprawakow #feminizm #patriarchat #obyczaje #rozowepaski
@MalaHelenka: z zachodu do nas przyszla moda na fit, silownie, diety, magazyny z moda, instagram, streetwear etc. Uzywasz wybiorczego wybierania przykladow, w USA sie smieja z trump stamp, redneckow i pewnie wielu rzeczy. Po za tym ciezko wymagac, zeby ktos podzielal twoj poglad myslenia i wymagac od innych podporzadkowania sie jakiemus systemu myslowemu podchodzi pod autorytaryzm. Uczmy sie szacunku, a nie wymagajmy od innych
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Słuchaj, ja jestem człowiekiem bardzo bezpośrednim i szczerym, ale przy tym też myślę, że potrafię zachować kulturę osobistą. A co do pobudzania emocji, to wierz mi lub nie - we mnie naprawdę nie ma emocji jak widzę
Jasne, wyżej też napisałam, że na pewno zdarza się ocenianie innych ludzi, hejt itd, jasne, ale naprawdę Polska w porównaniu no chociażby do USA no to jest niebo a ziemia, bo u nas jest średniowiecze i cofamy się coraz bardziej do cnót niewieścich.
"Uczmy się szacunku" - o jak wspaniale, że to
Czysta biologia, facet z przyjemnym głosem jest zupełnie onaczej odbierany niż ten ze skrzekliwym. Podobnie jest z kobietami.
Przy wyglądzie kultura zakrzywiła pewne instynkty ale to wszystko, ktoś "zdrowo" wyglądający i tak budzi większe zaufanie. Schludny wygląd jest zupełnie inaczej odbierany od bylejakiego.
W USA akurat moooocno zależy od konkretnej okolicy. Jak mieszkasz w slumsach to
Komentarz usunięty przez autora
Kobiety inaczej oceniają mężczyzn, a mężczyźni inaczej kobiety. Inne cechy są pożądane, niektóre te same są porządane. I tak włosy na nogach faceta nie są tak obrzydliwe jak włosy na nogach kobiety i nie ma to nic wspólnego z żadną urojoną władzą mężczyzn.
@MalaHelenka: tia, za to facet to ma być naturalnie przystojny.
jesteście niskie? ubieracie szpile
macie mały biust? robicie cycki
brzydki nos i małe usta? równacie nos i powiększacie usta
brzydki
No wiesz, skrajności zawsze są złe.
No kościół to swoją drogą, ale o tym można rozmawiać do rana, bo to temat rzeka więc proponuję nie
Ale jeżeli chcesz coś pod tym względem zmieniać to nie szufladkuj tego pod jakimś abstrakcyjnym patriarchatem, bo naprawdę nie tędy droga. Konkretnie zauważ jeden problem i nie mieszaj go do innych i walcz