Wpis z mikrobloga

• 1123
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

niech się przebranżowi do IT, w czym problem? Ja jakoś mogłem gdy chciałem lepiej zarabiać.

@Jestembogaty: W tym problem, że jak się przebranżowią to nie będzie miał kto jeździć do ludzi. A jeżeli myślisz ze młodzi garną się robić studia by zarabiać takie ochłapy w ratownictwie to grubo się mylisz. Są zawody, które powinny dawać godne pieniądze. No chyba że nie przeszkadza ci strata matki bo dyspozytor nie miał ludzi
  • Odpowiedz
Problem w ratownictwie polega na tym, że dla większości jest to drugi etat i jak siedzieli całymi dniami na dupie to im było dobrze, a trzeba było cały dyżur przepracować to nagle im się oświeciło, że może by podwyżka no bo jak to tak nie wyspać się na nocce jak trzeba do drugiej roboty iść
  • Odpowiedz
pamiętam hasło niech jadą.

nie hasło, tylko jakąś debilną ripostę trzeciorzędnej posłanki. Tutaj nie o hasła chodzi, a o płace. Akurat tutaj cokolwiek drgnęło, bo za poprzedniej ekipy hajsu nie było.

To właśnie się stało, sam znam medyków którzy wyjechali i zostali przywitani z otwartymi ramionami na zachodzie.

A
  • Odpowiedz
@Altru: to polakom wychodzi najlepiej prostackie hasła, budowanie schodów z kartonu, paraliżowanie miast idiotycznymi pochodami, a gdy przychodzi do wyborów i tak wybierają "mniejsze zło". Naród kretynów.
  • Odpowiedz
  • 0
@slapdash Co jak co, ale od czasów rządów PO wiele rzeczy zmieniło się na korzyść, a standard życia w Polsce znacznie się podniósł. Bezrobocie też mamy jedne z najniższych w Europie. Można nie lubić PiSu, ale żeby mówić, że za PO bylo lepiej to trzeba być odklejonym. No chyba, że jesteś na tyle młody, że nie pamiętasz rządów tych partaczy z platformy.
  • Odpowiedz
@woj_st: inflacji nie spowodowała pandemia, tylko brak podnoszenia stóp procentowych przez banki + plus wszystkie programy społeczne typu 500+, 13 emerytura- to puste pieniądze, nie zarobione, nie szła za tym żadna praca. Wypuszczanie takich pieniędzy w rynek prowadzi do inflacji.
  • Odpowiedz