Wpis z mikrobloga

Mireczki z #programista15k #testowanieoprogramowania #qa szykuje mi się rozmowa w software house’ie z zachodniej europy, kasa w ojro na b2b. Jaka stawkę rzucić godzinowa? Automatyzacja w js (cypress, wdio), mój exp to ponad 5 lat. Coś w granicach 30-40 euro na godzinę?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Cześć, przede wszystkim za zachodzie raczej operuje się w budżetach rocznych. Myślę ze 75k - 80k możesz spokojnie prosić.
  • Odpowiedz
@d1no:

prosić

Prosić to się może świnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bb89: Zależy jaki projekt i jak podchodzą, tak jak kolega wyżej pisał raczej operuje się stawką
  • Odpowiedz
via Zakop
  • 1
@A_Duda: to wychodzi 30-40 ojro za godzinę, co pokrywa się z moimi przypuszczeniami. Wiadomka ze lepiej rzucić więcej, gorzej jak znajda kogoś trochę tańszego i Cię oleja ale takie ryzyko zawodowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@bb89: Obecnie ofert jest tyle, że lepiej czasem rzucić więcej, niż mniej i potem pracować z przekonaniem, że mogłem mieć większą stawkę. Rozwój rozwojem, projekt projektem, ale finanse muszą z tym iść w parze.

Poza tym, wielokrotnie miałem sytuację, że na jednej rozmowie mi dziękowali, albo mówili, że mam bardzo duże wymagania finansowe, a po tygodniu na innej rozmowie w innej firmie mnie brali z pocałowaniem ręki za jeszcze wyższą
  • Odpowiedz
@A_Duda: prawda, po jednej rekrutacji powiedzieli ze jestem swietnym kandydatem i dali mi 60% tego co chcialem, a w drugiej sypneli prawidlowo mimo ze feedback byl ze mam lekkie braki xD
  • Odpowiedz