Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
dobra wykopki #pytaniedoeksperta na dziś
załóżmy że żyjecie sobie spokojnie, pracujecie za najniższą krajową i jakieś tam premie
robotka elegancka, czysta, lekka, z daleka od ludzi, umiecie już dużo i jesteście jednym z lepszych pracowników, czas na przeglądanie wykopu i netflixa też się znajdzie
Opcja druga - z ciepłego grajdołka macie możliwość przejść "wyżej" i zostać technologiem. Ale prawdopodobnie zesrasz się (na samą myśl już sraczka) z ilością rzeczy do ogarnięcia, presją, odpowiedzialnością i użeraniem z babami które wszystko zawsze wiedzą lepiej, całkiem inna robota, inne wymagania, każdy ciśnie presję że okazja życia i brać i się nie zastanawiać "AWANS I ZASZCZYT PRZECIEŻ KAŻDY BY POSZEDŁ" ale ty się boisz że psychicznie skończysz jako wrak człowieka

co robicie

#pracbaza
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gfgfgfa: myślałem, że czytam wpis o sobie z początku. Stałem dokładnie przed takim samym krokiem i też skokiem w stronę technologa. Skoczyłem i nie żałuję, 4 ukończone projekty z których w dwóch byłem inicjatorem i kierowałem nawet zespołem, doświadczenie bezcenne, trochę mniej włosów lub to już starość, więcej kasy na koncie i dom w budowie.
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi. Jesli lubisz robic nowe rzeczy i chcesz sie rozwijac to oczywiscie technolog. Tam z reguly nie ma czasu na nudé. Wykopu i netlixa tez nie bedzie.

Pamietaj przy tym, przy tym, że umiejetnosc wygrywania z babami jest bezcenna. Bedziesz sie musiala tego nauczyc.
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: dowiedz się ile ci za to „wyżej” zapłacą, ja w styczniu właśnie przeszłam z takiego ciepłego grajdoła i szczerze mam dość natłoku obowiązków, użerania się z pracownikami, klientami i firmami z którymi współpracujemy, telefonu przyklejonego do ucha, ilości maili na które muszę odpowiadać. Ja nawet nie mam czasu żeby się dobrze wysrać () gdybym nie brała za to sensownych pieniędzy musiałabym być
  • Odpowiedz