Wpis z mikrobloga

Chce poprowadzić kabel ethernet z innego pokoju do mojego, ale sam nie potrafie tego zrobić. Wydaje mi sie to troche trudne, bo miedzy pokojem moim a w którym znajduje sie router horizon są dwie ściany i kuchnia, ewentualne korytarz. Jednakże posiadam w domu dwa telewizory, i w sumie wychodzi na to że istnieje już to połączenie między tamtym miejscem w którym znajduje sie dekoder/router a moim. I teraz nie wiem czy to samo połączenie może być wykorzystane do pociągniecia kabla ethernet, czy jest to kompletnie niemożliwe, dodam że jestem kompletnym debilem w takich tematach. Ciekawi mnie teraz, czy warto wzywać do tego technika UPC który jakoś sensownie poprowadzi kabel ethernet z tego samego miejsca, czy dać se siana bo każdy mężczyzna powinien potrafić zrobić to sam? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#internet #upc #majsterkowanie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Landekx: Jeżeli się pytasz czy da sie użyć kabla TV (skrętki) zamiast ethernetowego to nie.

Jeżeli się pytasz czy możesz użyć biur na kable koncentryczne do pociągnięcia kabla ethernetowego to zależy od rozmiaru dziury.
  • Odpowiedz
@Landekx: No to musisz pociągnąć ten kabel co masz w pokoju a ktoś nich patrzy czy przy dekoderze kabel wchodzi w ścianę. Jeśli tak to peszel idzie w podłodze. W takim wypadku przywiązujesz kabel ethernet do antenowego i przeciągasz go w stronę dekodera na tyle żeby potem przewiązać dalej i wyciągnąć oba w Twoim pokoju. Dzięki temu wyciągniesz kabel ethernetowy.
  • Odpowiedz