Wpis z mikrobloga

Kolejna wada Starshipa to zbyt cienka obudowa. Jak wiadomo w kosmosie jest bardzo zimno, nawet do -273 stopni Kevina. Elon naraża astronautów na wyziębienie, ponieważ 3 milimetrowa warstwa stali to za mało, a płytki termiczne nie są dobrym izolatorem. Rakietę należy obudować styropianem.

#starship #spacex

Niektórzy prosili o nowy tag aby obserwować: #bojowkablueorigin
e.....u - Kolejna wada Starshipa to zbyt cienka obudowa. Jak wiadomo w kosmosie jest ...

źródło: comment_1630648134HWMTBivq2a0ToTKwbCnYu4.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elon_w_zbozu: ja bym między te płytki jeszcze pianką szczyknął. Nie wiesz czy oni te płytki montują na klej, czy może na kołki tak jak supreme sie kiedyś montowało? Bo chyba lepiej na kołki, bo rakieta to szybko leci i może odpaść po drodze coś.
  • Odpowiedz
@elon_w_zbozu: jak masz do nich maila to może napisz żeby na kołki dali, bo jak odpadną te płytki, to rzeczywiście astronauci mogą zmarznąć. A na pewno zrobi się mostek cieplny i jeszcze grzyb sie pojawi od środka
  • Odpowiedz
@elon_w_zbozu: Za styropianem jestem jak najbardziej za. Musisz jednak wziąć pod uwagę aktualne ceny tego materiału, podrożał on 150% w ujęciu rocznym. Nie wiem czy Elon dysponował by takim budżetem, żeby to mówiąc kolokwialnie "o--------ć fasadą 15 cm". Drogi biznes.
  • Odpowiedz