Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Skąd bierze się taka niechęć i polewka w stosunku do diety wegańskiej i wegetariańskiej skoro te diety uważane są za jedne z najzdrowszych? Najczęściej za krytyką stoją osoby na tych keto-wynalazkach, dietach Kwaśniewskiego i innych dietach niskowęglowodanowych, które przecież przez środowiska lekarskie nie są uważane za jakieś zdrowe, a często wręcz za szkodliwe (kiedyś pamiętam widziałem ranking zgodnie z którym dieta Dukana i keto były uważane za najmniej zdrowe). Skąd to wszystko? #weganizm #wegetarianizm #wege #keto #dieta #dietetyka #lekarze #medycyna

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61312feccac448000a951f37
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 39
@AnonimoweMirkoWyznania: część ludzi jest dzbanami bojącymi się wszelkich nowości i tego, że ktoś śmie żyć inaczej niż oni czy inaczej niż jak było "od zawsze". Po prostu brak otwartości poznawczej. Część z kolei jest striggerowana zachowaniem niektórych wegetarian i wegan, którzy, nie ukrywajmy, potrafią sobie częściowo zapracować na swój zły PR, wtrącając się innym ludziom w talerze czy zachowując się fanatycznie. Wszyscy powinni skupić się na tym, co sami jedzą, i
@AnonimoweMirkoWyznania: jestem na diecie wegetariańskiej (z produktów od zwierzęcych jem tylko jajka i sery) i słyszałam wielokrotnie, że sobie szkodzę i nie będę miała na nic siły. Najczęściej mówiły to osoby z 20kg nadwagą... Więc no.. Teraz po roku mogę śmiało powiedzieć, że nigdy tak dobrze się nie czułam, trenuje regularnie i mam bardzo urozmaicone posiłki. Więc dla mnie zmiana na plus
@nieprawdziwymirek: Żelazo nie jest problemem. Moja żona jest wege od ponad 20 lat i ma w normie. Natomiast problem jest z witaminami grupy B i ogólnie z wysoką jakością protein. Kobiety jeszcze to przeskoczą, bo nie są z natury silne. Natomiast dla faceta to kompletna porażka. Jak wegetarianizm jeszcze jestem w stanie zrozumieć tak weganizm to totalny odlot.
@AnonimoweMirkoWyznania:
1. Weganizm jest trochę wykreowany przez wielkomiejskich bambinistów. Serio, 3/4 wegan jakich spotykam w Warszawie myślą, że wszystkie zwierzęta się kochają i pomagają sobie na wzajem. Prawda jest taka, że natura jest brutalna i zdarza się, że wilk zdycha z głodu bo złamał kończynę, drapieżny ptak ukradł z gniazda innemu ptakowi pisklaki aby je zjeść itd. Nie powinniśmy w to ingerować, a ich misja zbawiania świata powinna opierać się na
@nieprawdziwymirek: nigdy w życiu nie jadłam steka, golonek itd. :) całe życie unikałam mięsa, strasznie mnie brzydziło, więc przejście na wegetarianizm nie było żadnym szokiem, przynajmniej dla mnie. Nie jadałam nigdy systematycznie śmieciowego jedzenia, może raz w miesiącu jakąś pizze i w sumie tyle. Moim jedynym grzechem są słodycze, ale mocno z tym walczę. Prawda jest taka, że gdy rezygnuje się z mięsa, nabiału to zostaje miejsce na inne rzeczy, których