Wpis z mikrobloga

#pytanie #coolstory

Jak w tym kraju ma być dobrze i po co ludzie mają chodzić na wybory ja się pytam? Dzwoni do mnie koleżanka na 3 roku administracji (chyba była na egzaminie) i pyta: Słuchaj, kto ma kompetencje w jakimś tam zakresie: 1. Prezes rady ministrów 2.jakiś tam minister 3. ktoś tam inny. Ja, że znam odpowiedź, to bez większego zastanawiania odpowiadam, że premier, a ona na to...

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@desygnat: przerażające jest to, że później pracodawcy nie chcą przyjmować "wykształconych" do pracy i w społeczeństwie jest ogólne oburzenie, że jak to - jestem przecież magistrem i pracy dla mnie nie ma? psuje to wizerunek ludzi, którzy studia skończyli i coś sobą reprezentują...
  • Odpowiedz
@Maver87: no mnie to w-----a strasznie. Jestem na administracji właśnie. Może nie celuje w pracę w gminie itd tylko w sektor prywatnych firm, ale niektórzy mnie r----------a. Szczególnie żenujący poziom niestety prezentują niektóre kobiety. Faceci odziwo chcą się czegoś nauczyć i dużo rzeczy kojarzą. Najlepsze są te "lel poszłam na studia bo rodzice kazali. Wybrałam te przypadkiem bo nie ma matmy xD bo papierek chce", albo "(tu moje imię) ale
  • Odpowiedz
@desygnat: Trzeba było iść na prawo, widzisz ja skończyłem prawo dawno temu, do aplikacji nawet nie podchodziłem, a na brak pracy i zarobki nie narzekam, pracując w zawodzie prawnika.
  • Odpowiedz
@zMazur: z------m, ale już za późno na zmianę jak dla mnie. Dobrnę do końca. Może sobie w życiu poradzę. W następnym życiu nie popełnie tych samych błędów;p
  • Odpowiedz
@tusiatko: nie dziwie się. Mam pewnie kilka takich w grupie. Odbiegając od tematu to mojej okolicy w gminie i urzędach pracują sami ojcowie, matkowie, synowie, wnukowie, ciotki i nienarodzone dzieci tych wujków. Mam znajomego w pracy co jest radnym już jakiś czas. Całą rodzinę po podstawówce w gminę wepchał(chłop ze wsi totalnie zabitej dechami). Idź kuhwa załatwić sprawę w urzędzie to Cie porazi ich wiedza i fachowość. Zresztą każdy wie
  • Odpowiedz
@Maver87: trzeci rok teraz mam. Chce już to do licencjata dokończyć. A niestety prawo jest studiami jednolitymi i musiałbym od nowa zaczynać 5 letnie studia. Jest dla mnie ważny licencjat z tego bo będę mógł wykonywać zawód o którym marzyłem(specjalista bhp, ale najpierw będę starszym inspektorem). Potem pomyślę co dalej. Czy studia(marzy mi się też ekonomia, ale sam nie wiem bo na chwilę obecną bez poprawki matury z matmy nie
  • Odpowiedz
@desygnat: kolesiostwo w urzędach jest straszne, bo jeszcze gdyby to ich prywatna firma była, to bym była skłonna powiedzieć "rządź sobie jak chcesz", ale te urzędy to państwowa sprawa finansowana z publicznej kieszeni i powinni się wybierać najlepszych, a nie najbliższych... No niestety nie poradzisz nic. Można to po gazetach rozgłosić. Jakby nie było to wykorzystuje swoją pozycję do prywatnych korzyści...
  • Odpowiedz