Wpis z mikrobloga

• 3
@Kompr3s jeżeli nie jest to jakiś osad z brudu tylko faktyczne przebarwienie to polerka może pomóc. W trudniejszych przypadkach zostaje tylko lakiernik.

@GrimSugar jeżeli chodzi o gole aluminium to lepiej omijać środki zasadowe i regularnie myć je środkiem o neutralnym pH. Nie ma zasady ale powłoki czasem siadają a czasem odrazu zdychają. Raz do roku wypolerować można przy pomocy Autosol Metal Polish.
  • Odpowiedz
A do tych zniszczonych też polecam kwas. I tak już są zniszczone przecież. Klient zadowolony bo felga się błyszczy i ty zadowolony bo klient zadowolony. Osobiście lubię te gęściejsze. Kiedyś taki miałem żel co mi kąpał z baniaka to niestety po roku czasu dziurę w betonie zrobił
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vlodek2532: miras, jakie pasty polerskie do zrobienia samochodu na lustro? ly7q kolor, błyszczy się zajebiście, ale chcę lustro ( ͡° ͜ʖ ͡°) zrobiłem lekką polerke Kochem, ale nie jest to to co chciałem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Chekatomba stalówki myjesz identycznie jak alusy.

@twinzpl nie ma tak, że ktoś ci poda idealna kombinację. Przede wszystkim nie znam stanu i tego czy coś było kiedyś malowane, jaki efekt chcesz osiągnąć, jaką masz maszynę? Audi ma dość twardy lakier więc można ciąć o ile ktoś już tego nie robił kilkukrotnie.

Jak chcesz osiągnąć najlepszy efekt to pasta mocno tnąca + futro a potem dwa etapy: polishem i finiszem na
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vlodek2532: malowany był cały bok, maska jest świeżo malowana, oba zderzaki tak samo, błotnik lewy świeży, prawy już z 3 lata ma, no w oryginale jest prawy bok, słupki i dach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale słupki też już czekają na malowanie bo wypłowiały i muszę coś z tym zrobić. Fakt faktem nie widać tego, że było malowane bo jest to zrobione dobrze, lakier 120-150 mikronów
  • Odpowiedz
@smatthy: puszki California Scents to król trwałości a zapach Coronado Cherry to ich największy hit sprzedażowy. Ale są przeznaczone tylko dla tych co lubią bardzo słodkie zapachy. Dla innych są zawieszki IMAO lub perfumy Fresso.
  • Odpowiedz
  • 0
@klotz puszki są fajne bo wrzucasz pod siedzenie i nikomu nie przeszkadza. Trwałość 2-3 miesiące. Inny problem jest taki, że poza cherry zapachy są średnie.
  • Odpowiedz
@vlodek2532: przy okazji protip na puszki: rzep samoprzylepny.

Ja 3 butelki fresso w ciągu ostatniego roku przerobiłem, w każdej w połowie padł atomizer ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@vlodek2532: dzięki, zaraz zrobię kolejne zakupy dzięki Tobie ;) Pytanko, z racji, że większość płynów to 0.5-1l butle.. spotkałeś się z jakimiś butle ze sprayami typu 150-250ml?
  • Odpowiedz
@vlodek2532 pytanie o deironizery. Uzywam Tuga Chemie Alu Teufel Spezial, i wg tego co piszesz popełniam bład uzywania go jako środka do normalnej pielęgnacji felg (1-2 razy w tygodniu). On ma neutralne ph (a przynajmniej tak deklaruje producent) i tym się głownie kierowałem suzkajac, i czy taki specyfik również jest niebezpieczny przy tak częstym stosowaniu? Chciałem neutralne ph, bo na felgach mam wosk i nie chciałbym się po pozbyć po pierwszej
  • Odpowiedz
  • 0
@LEM_ z zasad nie koncentratów nie korzystałem, to że coś ma zasadowe pH nie znaczy, że będzie podjadać woski. Nawet neutralne pH nie oznacza bezpieczeństwa. Deiron działa także na tarcze hamulcowe i elementy zawieszenia o czym nie wspomnialem a słusznie zostało zauważone wcześniej
  • Odpowiedz