Wpis z mikrobloga

@Psycho_man: No tylko u Mnie jest taki problem że z UPC mam internet światłowodowy do 500 Mb/s a w Orange mogą mi zaproponować do bodajże 80 Mb/s na obecnej insfrastrukturze i myślę czy da dadę. I tak po wifi na drugi koniec mieszkania z UPC mi dolatuje 30-40 więc tu sporo się też pewnie rozbija o ich stabilność no i routery.
  • Odpowiedz
@Kemel: od jakichś 20 lat mam adsl (a teraz vdsl) od orange i działa, grubsze awarie były kilka razy ale raczej szybko usuwane. Stabilność callów bez zarzutu, w jednym momencie pracują 3-4 osoby na jednym łączu. VDSL reklamuje się do 80Mb/s ale realnie działa w moim przypadku 65-70
  • Odpowiedz
@Kemel: Z mojego doświadczenia wynika, że najlepszy jest ten dostawca który posiada w Twojej okolicy najlepszą infrastrukturę. U siebie miałem neta od Vectry na jakichś przedwojennych kablach i to był dramat. Zmieniłem na Orange ze względu na światłowód i jest super.
  • Odpowiedz
@Kemel: Światłowód od Orange 1gigabit śmiga bez problemów na funbox 6.0. Jedzie po kablu jakieś 900+mb/s. Ping to 3ms, jitter 2ms. I to na WiFi. Mam od nich neta od około 5 lat, a awarii nie pamiętam żadnej. Po WiFi to samo, połączonych kilka urządzeń i nie ma żadnych problemów z prędkościami.

@Testuje_Toster: Co ty bredzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz