Wpis z mikrobloga

• 1084
Naliczyłem 12 osób. Rozumiem pilnować, ale aż takimi środkami? Przecież dwie osoby by wystarczyły.
Szybkie obliczenia:
12 osób x 24 godziny daje 288 roboczogodzin na dobę. Miesięcznie daje to 8640 roboczogodzin.
Nie wiem jaki jest realny koszt roboczogodziny żandarmerii, ale c--j tam liczymy minimalną :

8640 * 18.30zł = 158112 złotych.

Oczywiście nie liczymy tu kosztów mądrych głów dowódców, którzy to planują. 150k już lepiej można spalić. Może chociaż ktoś by się ogrzał.

#wojsko #utylizacjaszmalu
kiszczak - Naliczyłem 12 osób. Rozumiem pilnować, ale aż takimi środkami? Przecież dw...

źródło: comment_1629707101DcDLRgRTpA6iM7CCsaGiox.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kiszczak: Stary. Ja uważam ze to wina Lecha Kaczyńskiego ten cały smolensk ale nie jestem p------y żeby włazić na ten pomnik czy go dewastować czy kwestionować. Tam zginęło 96 osób i większość to elita kraju. Pomnik im się należy a jaka ma formę i w jakim miejscu jest to sprawa dyskusyjna i zawsze będzie jakieś ale. Wyejbane mam w te schody
  • Odpowiedz
@kiszczak:

Rozumiem, czemu tam stoją. Bez nich wszyscy właziliby na ten wspaniały pomnik, a pewnie znalazłoby się i paru wandali ze sprayem.

Ale jaka to jest abstrakcja...

Normalnie sztuka współczesna...
  • Odpowiedz
@kiszczak:

Czekam tylko na dzień, w którym Kaczor kopnie w kalendarz i zmieni się ekipa rządząca.
Ta zabierze tą pseudo-ochronę i będzie można rozpier*olić ten pomnik wstydu.
  • Odpowiedz