Aktywne Wpisy
amozetoostatniraz +255
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Pan_krecik +623
Szybkie obliczenia:
12 osób x 24 godziny daje 288 roboczogodzin na dobę. Miesięcznie daje to 8640 roboczogodzin.
Nie wiem jaki jest realny koszt roboczogodziny żandarmerii, ale c--j tam liczymy minimalną :
8640 * 18.30zł = 158112 złotych.
Oczywiście nie liczymy tu kosztów mądrych głów dowódców, którzy to planują. 150k już lepiej można spalić. Może chociaż ktoś by się ogrzał.
#wojsko #utylizacjaszmalu
Osoby widoczne na zdjęciu to ofiary obecnej sytuacji. Nie każdy jest w tak komfortowej sytuacji, by mógł sobie pozwolić na zmianę pracy w imię ideałów. Pajace za to odpowiedzialne chowają się na Wiejskiej.
W ZSRR mieli mauzoleum lenina i to było fajne miejsce kultu. Takie, że aż chce się zobaczyć czy się człowiek jara czerwonymi czy nie; czy się interesuje historią czy nie.
A ten pomnik schodów donikąd, może tych co się przystawia do samolotu jest tak mdłe, że trudno nawet to skrytykować. No schody.
Do tego ta ochrona XD Mnie było wstyd tak
Komentarz usunięty przez autora
No nie bardzo. Na zwrócenie uwagi zrobiłem nawet kalkulację dla 2 policjantów. Jest ich 4? To znaczy, że koszt pilnowania wynosi ponad 60k złotych. Za mało, by zwracać na to uwagę?
@Lils: dokładnie, nie wiem po co ktoś tam łazil pajacować i prowokować
@arczer: może nie trzeba było siłą zabierać miejskiego placu żeby postawić coś czego większość osób tam nie chce. Jakoś pomnik na powązkach nikomu nie przeszkadza, ale nie wystarczy, bo trzeba było postawić czarne schody w samym centrum bo karakan tak sobie wymarzył.