Wpis z mikrobloga

powiedz mi jaki jest cel krytykowania polskiego święta ?

@Usunelem_Konto: Kto niby krytykuje swieto?
Mnie obrzydza zaawłaszczanie swieta przez prawicowe siły polityczne, ktore wykorzystuja je jako narzedzie do wzbogacenia swoich srodowisk. A przypominam, że narodowcy krytykowali kiedyś zarówno swieto 11 listopada jak i Piłsudskiego. Teraz sie pod nie podpieli z braku włąsnych bohaterów dużego kalibru.
  • Odpowiedz
@szurszur a kto odzyskał niepodległość Polski ? Tęczowe niebinarne istoty? Komu przeszkadza te święto? Raczej chyba tylko tym co uważają , że nie powinniśmy odzyskać niepodległości na to wygląda...
  • Odpowiedz
@Usunelem_Konto: Nie wiem komu przeszkadza to siwieto. Nie znam takich ludzi.
Narodowcy nie sa główna siła, ktora doprowadizła do niepodległosci. Mało tego narodowcy Dmowskiego parenascie lat wczesniej w porozumieniu z caratem mordowali Polaków wystepujacych przeciwko zaborcy.
  • Odpowiedz
a kto odzyskał niepodległość Polski ? Tęczowe niebinarne istoty? Komu przeszkadza te święto? Raczej chyba tylko tym co uważają , że nie powinniśmy odzyskać niepodległości na to wygląda...

@Usunelem_Konto: Przede wszystkim nie narodowcy, których słusznie Sanacja wsadzała potem do więzienia, m.in. za zamachy, destabilizację, ataki na mniejszości, antysemityzm, za opowiadanie się po stronie Rosji. Potem w czasie wojny można było ich atakować za terror i współpracę z Niemcami. Gardzę nimi
  • Odpowiedz