Wpis z mikrobloga

Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo.

Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, gdzie znajdziecie też przykładowe strony czy spis traści oraz na Allegro.

Dziś o 23:59 oficjalnie zamykamy przedsprzedaż. W najbliższy poniedziałek książka zostanie wysłana, a od wtorku 5 listopada powinna zacząć pojawiać się w paczkomatach :D!

Mega jaram się tym, że książka już tuż tuż. Przedwczoraj wstałem o 6 rano, aby obejrzeć jak wychodzą zdjęcia i cała ksiażka oraz zatwierdzić druk. Przy ostatnim rozdajo okazało się, że okładkę do książki drukował zresztą mireczek @angelNH więc udało nam się nawet skleić piątkę :D (mam nadzieję, że w pracy nie pytają za bardzo co ten Wykop ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nie wejdą na niego akurat jak będzie jakaś aferaXD

Wyniki rozdajo jutro, wszyscy plusujący biorą udział. To już kolejne rozdajo z książką, ostatnie rozdajo wygrał @HWD-5.

#ramen #kuchniamg78 #japonia #rozdajo
MG78 - Dziś zamykam przedsprzedaż mojej książki Zrozumieć Ramen, z tej okazji rozdajo...

źródło: 23d1c538ce7ae9c232f2288988e0486192dbc9029e6010a493d1c61182aa240f

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 5
Dziś o 23:59 zamykamy oficjalnie przedsprzedaż - Wszyscy, którzy zamówią książkę w przedsprzedaży dostaną pakiet limitowanych pocztówek w japońskim stylu oraz zakładkę. Autorem grafik wykorzystanych na pocztówkach jest autor okładki - kielecki grafik Tomek Dąbek.
MG78 - Dziś o 23:59 zamykamy oficjalnie przedsprzedaż - Wszyscy, którzy zamówią książ...

źródło: pocztowki

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
A tu ja w drukarni z wydrukowaną okładką od @HWD-5

Okładka w tym momencie nie ma jeszcze ostatecznej formy - to dopiero wydruk, który stanie się po pewnych procesach z których potrafię jedynie nazwać jeden - foliowanie właściwą twardą okładką :D
MG78 - A tu ja w drukarni z wydrukowaną okładką od @HWD-5

Okładka w tym momencie nie...

źródło: z-ksiazka

Pobierz
  • Odpowiedz
@MG78 mam nadzieję, że wszytko wyszło tak jak sobie to wymarzyłeś:D fajnie widzieć mega zadowolone twarze klientów, którzy są obecni przy druku swojej pierwszej ksiazki :D tak z zza kulis mogę powiedzieć, że ktoś kto przygotowywał ilustracje środka zrobił dobra robotę, na papierze, który wybraliście "mocne" zdjęcia czasami są zabite farba i tracą szczegóły, w Twojej książce wygląda to naprawdę bardzo dobrze! Kto wie może kolejne zbicie piątki przy kolejnej książce
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 42
@joekey: Ja pierwszy nakład robię 2000.

W sumie to jest ciekawy temat - mógłbym kiedyś zrobić o tym AMA.

Im mniejszy nakład tym drożej, im większy tym taniej bo sporo kosztów stałych się rozkłada. Przy mniejszych nakładach stosuje się inne techniki druku i np robiąc książkę o nakładzie 100 cena jednostkowa druku może być bardzo bardzo
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@angelNH: Dziękuję! Jestem mega zadowolony, a nie ukrywam, że trochę obawiałem się jeśli chodzi o zdjęcia i samą okładkę bo wiem, że ryzykowaliśmy z wieloma ciemnymi zdjęciami. Prawie wszystkie zdjęcia oraz obróbkę wszystkich zdjęć robiła moja żona i wiedzieliśmy też, że ten papier może być niebezpieczny, ale efekt jest taki jak zamierzyliśmy :D
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@yannikto: Dziękuję! Tryb nocny chyba wyświetla teraz te hiperłącza mało widoczne! Mam nadzieję, że książka Ci się spodoba i już nie mogę się doczekać, aż do Ciebie trafi!
  • Odpowiedz