Wpis z mikrobloga

Co do smarowania łańcucha? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Zależy mi żeby wytrzymywał możliwie jak najdłużej, bo wolę jeździć niż tracić czas z czyszczeniem i smarowaniem napędu.
Jeżdżę po suchym, asfalt głównie, ale i szutry się trafiają więc dobrze żeby oliwka nie zbierała syfu.
#rower
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sarg: Tak na chłopski rozum, to dłużej wytrzymujący będzie kleił więcej syfu, więc nijak czasu nie oszczędzisz ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja śmigam na żółtym muc offie dry, smarowanko w pytę/10, bez kontaktu z wodą czy grubym syfem wytrzymuje ~150 km, potem tylko wycierasz łańcuch szmatą, oliwisz na nowo i śmigasz dalej. No i pachnie bananem, xD
  • Odpowiedz
@Warzywo: ma to sens ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po jakimś piachu albo szutrach zdarza Ci się jeździć na tym muc offie? Nie łapie piachu zbytnio?
  • Odpowiedz
@Sarg: Jak jeździłem po wydmach, to skończyło się rozbiórką napędu, ale tak na co dzień, to jakiś kurz, szutry czy leśne ścieżki a i nawet lekkie błoto nie stanowią problemu, nic nie klei i wszystko pracuje cichutko (i opinie z internetu zdają się to potwierdzać) - w porównaniu z jakąś marketową oliwką, którą miałem wcześniej to jest gigantyczna różnica. Z tego jestem zadowolony a też fanem czyszczenia nie jestem. Większym
  • Odpowiedz