Aktywne Wpisy
lady_katarina +935
Test: ile na mirko zostało jeszcze ludzi, którzy nie są redpillami, blackpillami, nie nienawidzą wszystkich dookoła, nie są "prawakami", "lewakami", po prostu normalni ludzie, którzy przychodzą tutaj pośmiać się ze śmiesznych obrazków, wdać się w ciekawe, merytoryczne dyskusje, poczytać coś na tagach ze swoich zainteresowań itp.
Zapraszam do plusowania.
Zapraszam do plusowania.
Ka4az +503
Chłop ma pasje i szuka towarzyszki, która utrzyma tempo? O nie, tak nie można ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak te baby mogą coś takiego wypisywać pod swoim imieniem i nazwiskiem.
#p0lka #logikarozowychpaskow #facebook
Jak te baby mogą coś takiego wypisywać pod swoim imieniem i nazwiskiem.
#p0lka #logikarozowychpaskow #facebook
Przecież to nie jest odwracanie drzewa binarnego, tylko rzeczy które na co dzień programista wykorzystuje w swojej pracy...
Co zaskakuje mnie jeszcze bardziej, to osoby aplikujące na seniorskie stanowiska, a w swojej karierze nie napisały ani 1 testu czy nie miały do czynienia z CI/CD. Przecież chyba nie aplikują o 20k zarabiając 5k, więc jakieś firmy przez wiele lat płaciły im grube pieniądze za klepanie CRUD'ów...
Nie mam zastrzeżeń co do HR'u, bo CV i portfolia nie wyglądają źle, jednak jestem zaskoczony jak duży % programistów jest tak naprawdę klepaczami kodu.
#programowanie #pracait #pracbaza
Co do pytania o to jak działają indeksy to porównanie do spisu treści w książce mnie kompletnie satysfakcjonuje. Jak powie więcej, albo ma pojęcie o tym co dzieje się w silniku to tylko na plus.
Generalnie po 5 minutach rozmowy widać czy ktoś jest kumaty czy nie.
Mnie nie bawi nawet sprawdzanie czy ktoś wie jak działają indeksy ale czy chociaż wie ze coś takiego jest.
Ilu ludzi spotkałem co nie potrafili nawet powiedzieć ze coś o tym słyszeli, czy o jenkinsie czy o podstawach gita.
Albo o - kiedy test przestaje być jednostkowy a staje się integracyjny.
O i zawsze będą mniej zarabiać dlatego hejtuja. ****, Lewice, czy tam innych sicjalistiw && "znafcuf frejmworkuf bez elementarnej wiedzy". Zawsze po takich cieciach poprawiam, ale może dlatego mi placa
@Murasame:prowadziłem rozmowy i uwierz że bywają ludzie opisujący się jako seniorzy a taki nie potrafi tego opisać nawet własnymi słowami ani jak to zrobił na jakimkolwiek projekcie. I nie mówię tu o skomplikowanych rzeczach tylko podstawach.
Ej pany, to ja jestem juniorem pod 2 lata expa dochodzącym i wygląda na to że przeszedłbym taką rozmowę "seniorską" xD
Ej pany, to ja jestem juniorem pod 2 lata expa dochodzącym i wygląda na to że przeszedłbym taką rozmowę "seniorską" xD
@PiesLat2230: Możliwe.
Chociaż wątpię, ale serio o ile nie rekrutujesz się do januszeksu albo firmy bardzo skupionej na konkretnej technologii to chodzi bardziej o ludzi myślących i rozumiejących o co chodzi, bo klikać w konkretny język to się idzie nauczyć
Komentarz usunięty przez autora
@Jurix No i ładnie ci wykopki wytłumaczyły że senior to w sumie nic nie musi bo wszystko jest w guglu to se może wyszukać jak się s-------i ( ͡° ͜ʖ ͡°) A teraz wyskakuj z 20k xD
Tak więc nie, nie uważam że problem "jest we mnie".
@moj_wykopowy_login: to ostatnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłem w tak wielu źle zaprojektowanych projektach że wiem czego nie robić xD