Wpis z mikrobloga

Pierwszego sierpnia minęło mi 3 lata pracy w korpo jako programista, głównie Java i czuje się już tak w------y psychicznie że nie wyobrażam sobie takiej presji w branży którą miałem dotychczas przez kolejne 10 lat, żebym miał dzieci, rodzinę i robił tylko 8h w pracy i tyle, nie myślał o niej... Czas pomyśleć powoli o wdrażaniu się w managerke albo scrum masterke :)

#korposwiat #programowanie #pracbaza
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaca_66: Pracuje zawodowo ponad 20lat z czego w korpo pracowałem rok może także chyba można. W małych firmach z fajnym produktem kultura pracy elegancka i kasa często lepsza niż w korpo gdzie jesteś jednym z setek robaków
  • Odpowiedz
@jaca_66 Zmień korpo, dobrze Ci zrobi, ja na podobnym etapie expa miałem to samo i się okazało, że po prostu korpo było z-----e, ale jeszcze tego nie rozumiałem będąc w nim
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@jaca_66: inni dobrze piszą, korpo jest po to żeby się dużo nauczyć i potem iść dalej, chyba że cię to jara to super. Ale jak nie tu szukasz innych opcji, jeśli chcesz się rozwijać finansowo to w stronę architekta, managera, teamleada itp. @bembi_: też dobrze pisze
  • Odpowiedz
@jaca_66: scrum master wcale nie ma tak fajnie, chyba że ma mega szczęście i tylko jeden zespół. Większość jest eksploatowana pod korek i prowadzą jednocześnie 5 czy więcej zespołów...

I mówię to z pełną pogardą i brakiem szacunku dla większości scrum masterów z jakimi pracowałem
  • Odpowiedz