Wpis z mikrobloga

Nawet nie wiedzialem, że i temperatura może być szowinistyczna i opresyjna.
A może to dlatego, że faceci mają taki dress code i muszą siedzieć w długiej koszuli, długich spodniach, a i czasami w marynarce, podczas gdy Anetka przychodzi sobie w sukience, która bardziej przypomina jednoczęściowy strój kąpielowy.

#logikarozowychpaskow #pracbaza
s.....j - Nawet nie wiedzialem, że i temperatura może być szowinistyczna i opresyjna....

źródło: comment_1629357103g3Lgg3L2ANjMoo4SeUmGXF.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebsossj: No ale napisała prawdę. Nie trzeba od razu szukać w tym opresji czy szowinizmu (akurat ona tego nie napisała).

Tak samo jest z toaletami - do damskich toalet zawsze jest kolejka i to nie wynika z tego, że kobiety heheh pudrują sobie noski, tylko po prostu potrzebują w toalecie więcej czasu. Przy projektowaniu miejsc publicznych powinno być to uwzględniane.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@sebsossj: dlatego najlepiej jakby w biurze kobiety pracowały oddzielnie i faceci oddzielnie. Ja bylbym ukontentowany ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@sebsossj: Ale baby naprawdę mają coś nie tak z tym pociągiem do ciepła. Kiedyś robiłem w robocie gdzie maszyny w małym pomieszczeniu grzały niemiłosiernie i ja po wejściu do niego otwierałem drzwi i załączałem klimę bo wytrzymać się nie dało. A jak weszła tam robić anetka jedna z drugą to jeszcze w bluzie potrafiła tam siedzieć xD To są po prostu chodzące inkubatory więc instynktownie dążą do tego aby utrzymywać
  • Odpowiedz