Wpis z mikrobloga

Nawet nie wiedzialem, że i temperatura może być szowinistyczna i opresyjna.
A może to dlatego, że faceci mają taki dress code i muszą siedzieć w długiej koszuli, długich spodniach, a i czasami w marynarce, podczas gdy Anetka przychodzi sobie w sukience, która bardziej przypomina jednoczęściowy strój kąpielowy.

#logikarozowychpaskow #pracbaza
s.....j - Nawet nie wiedzialem, że i temperatura może być szowinistyczna i opresyjna....

źródło: comment_1629357103g3Lgg3L2ANjMoo4SeUmGXF.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebsossj: Na szczęście ja mam fajne Anety w pracy, wiedzą, że ja i kolega lubimy jak jest zimno, więc można skręcić klimatyzator a one maja dyżurne swetry czy bluzy. Nie ma jęczenia i narzekania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sebsossj:

Temperatura powietrza w pomieszczeniach pracy siedzącej powinna wynosić w lecie około 20-24oC , a w zimie, gdy nosi się cieplejszą odzież i bieliznę, może być niższa i może wynosić ok. 18-22oC.

Średnia temperatura biurowa to niestety ta dopasowana do mężczyzn.

To niech będzie dopasowana do kobiet. Wtedy
  • Odpowiedz
@sebsossj: Coś w tym jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) po prostu kobiety mają wyższą temperaturę komfortu. Na śpiworach są podawane dwa przedziały temperatur : dla mężczyzn, i delikatnie wyższa dla kobiet. Ale te różnice wynoszą 2-3 stopnie Celsjusza.
  • Odpowiedz
  • 3
@sebsossj tak w zasadzie to kobiety inaczej odczuwaja temp niż mężczyźni. Jak buduje się teraz nowoczesne biurowce - typu Eco friendly, to jedna że zmienny przy projektowaniu i ustawianiu klimatyzacji i grzania jest właśnie ile w budynku będzie kobiet a ile facetów. Dla kobiet ustawia się bazowe temperatury wyższe o stopień czy dwa
  • Odpowiedz