Wpis z mikrobloga

@Mroczna_Pyra: Jakim cudem powiedzenie komuś, że jesteś dostępny dla tej osoby cały czas bo może wpaść o dowolnej godzinie jest zabrzmieniem jak by się miało tą osobę gdzieś? Widzę ludziom ładnie już odwala. XD
  • Odpowiedz
@Mardo: ogólnie można to odebrać lekko olewawczo, "w sumie w dupie to mam, przyjdź o której chcesz"
osobiście bym napisał coś w stylu "jestem w domu cały dzień, przyjdź o której będzie Ci wygodnie", to samo zdanie ubrane w inne słowa i imo brzmi lepiej.
  • Odpowiedz
@Mroczna_Pyra: masz sporo racji, ciezko oceniac po malym wycinku rozmowy. Ale fakt, ze jak ktos podchodzi do rozmowy ze swoimi zalozeniami to sobie wszystko zinterpretuje zgodnie z nimi.
A dla zlobow ktore potem moga nie zrozumiec: jak ktos chce sie #!$%@?, to sie #!$%@? do wszystkiego.
  • Odpowiedz
@brakloginuf: @Mroczna_Pyra: ludzie są upośledzeni w kwestii formułowania zdań i używania bardziej adekwatnych synonimów, jak w pracy napisze do klienta trzy zdania, w których zawarte będą sens, logika, wszystko to co chciałam przekazać, a do tego będzie to ładne i miłe do czytania to się na mnie patrzą jakbym złożyła kostkę Rubika w 8 sekund xD
  • Odpowiedz
ogólnie można to odebrać lekko olewawczo, "w sumie w dupie to mam, przyjdź o której chcesz"

osobiście bym napisał coś w stylu "jestem w domu cały dzień, przyjdź o której będzie Ci wygodnie", to samo zdanie ubrane w inne słowa i imo brzmi lepiej.

@Mroczna_Pyra:
Udzielam poprawnej odpowiedzi, uwaga, bo nie będę dwa razy powtarzał: - "najwcześniej jak możesz". To była najwyżej punktowana odpowiedź.
  • Odpowiedz
@Mardo: Brak interpunkcji, wiadomość sucha i nienacechowana emocjonalnie. Odpisywanie równoważnikiem zdania. Przy braku mimiki i sygnałów niewerbalnych jak najbardziej zrozumiałe i prawidłowe jest takie odebranie wiadomości.
  • Odpowiedz