Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

na nagraniu widać przede wszystkim nieporadność policjantów, jak oni zdali testy sprawnościowe że we dwójkę nie są w stanie utrzymać człowieka, ostatecznie źle wykonane "chwyty obezwładniające" doprowadziły do tragedii. Pewnie wystarczyło zostawić go skutego na ziemi żeby się uspokoił albo dodatkowo użyć gazu pieprzowego
  • Odpowiedz
na miejsce wezwano dodatkowych funkcjonariuszy

@Amestris: W sensie zawołano? XD

Warto dodać, że komisariat policji znajduje się dokładnie obok miejsca zdarzenia, po prawej stronie tego białego budynku widocznego na screenie za radiowozem.
  • Odpowiedz
@Dalibog: gdyby zmarł dopiero w szpitalu to wobec policjantów nadal ciąży zarzut nieudzielenia pomocy, widać gdy orientują się, że człowiek jest nieprzytomny i jako pierwszej pomocy używają kilku plaskaczy na ryj.. pomagają i chronią, profesjonalnie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Shatter: prawo i procedury powinny być takie same, niezależnie jak bardzo delikwent jest cenny lub bezwartościowy dla społeczeństwa. Wykopki zawsze analizują tego typu zdarzenia zaczynając od rycia w przeszłości ofiary bo na początku jeszcze nie wiedzą czy to dobrze czy niedobrze że jakiś człowiek umarł
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@hu-nows: widzę, że chyba nie byłaś świadkiem interwencji przy ostro naćpanych ludziach. Ja nie jestem policjantem ale raz byłem świadkiem, jak taki typowy polski misiek nie chciał się słuchać policji i po gazie pieprzowym tylko jeszcze bardziej się rozjuszył. Nie ma reguły z nacpanymi ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@hu-nows: Bo głosisz teorie zamiast faktycznie podejść na logikę do takich sytuacji. Weź kartkę, długopis i rozpisz sobie z dwóch stron jak to wygląda - będzie Ci łatwiej
  • Odpowiedz