Wpis z mikrobloga

@knur3000: Jak zaczynała się budowa obiektu na Łazienkowskiej, nie wiedziano jeszcze że Polska będzie gospodarzem Euro. Teoretycznie narodowy mógłby być stadionem Polonii zamiast tego skansenu na Konwiktorskiej. xD
  • Odpowiedz
  • 0
A jak masz gula, że TO ZA TWOJE PIENIĄDZE (xD) to się weź za trenowanie i będziesz używał TWOJEGO (xD) toru.

@michnick88 Dobrze sie czujesz? Co ja mam do tego? Ja tylko wyjaśniam, dlaczego ktoś może mieć uzasadnione pretensje.
  • Odpowiedz
@knur3000
@bigos555 problemem nie jest stadion narodowy, ale fakt że tych stadionów mamy teraz dwa (jeszcze Chorzów) i kilka dużych, które nigdy się po euro nie zapełniły. Polskę stać nawet na utrzymywanie jednego dużego stadionu, ale pozostałe miasta powinny mieć stadiony max 20-25 tysięcy
  • Odpowiedz
Z zaprezentowanych przez PL.2012+ wyników finansowych za rok 2019 wynika, że firma w ubiegłym roku zarobiła 60,39 mln zł (wzrost o 9,7 proc. rok do roku), ale jej zysk netto spadł z 4,64 mln zł do 2,99 mln zł.

@Dutch: No inwestycja w c--j.

Koszt budowy: 1 976 061 375 zł;

Jakieś 500 lat i może się zwróci.
  • Odpowiedz
@bigos555:
Ryzykując że zabrzmię jak lewus: stadion tego formatu to nie fabryka konserw, to wizytówka miasta, wizytówka kraju, magnes na turystów, magnes na inne inwestycje, miejsca pracy w okolicy, miejsca pracy w powiązanych branżach, wyższa wartość pobliskich nieruchomości, monumentalna dekoracja i ozdoba w panoramie stolicy, zachęta dla osób, które chcą zamieszkać na prawym brzegu Wisły, kulturalny hegemon - gdzie można zaprosić na koncert Pavarottiego, Rogera Watersa albo Imagine Dragons, dużo
  • Odpowiedz
magnes na inne inwestycje, miejsca pracy w okolicy,

@Dutch: Więcej miejsc przez to nie powstanie niż to stworzy. To zabiera prace i rozwój. Ale przecież nie widać kapitału który byłby efektywny w innym miejscu które nie powstało, nie istnieje i zamiast efektywnie stworzyć 10 miejsc pracy, to patrzcie na potęgę socjalizmu. Powstały 2 i pół na stadionie.
  • Odpowiedz