Aktywne Wpisy
Koncert Taylor Swift na Narodowym to był typowy koncert Taylor Swift. Niczego nie dało się usłyszeć, bo rozwrzeszczane, rozhisteryzowane wariatki darły mordę przy każdym utworze. A cuckoldom, którzy tam poszli z własnej woli, powinno się odbierać prawa wyborcze.
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
Bonus w komentarzu xD
#bekazlewactwa #muzyka #taylorswift
o__0 +489
Jestem w trakcie zmiany miejsca zatrudnienia. W lipcu złożyłam wypowiedzenie. Jego okres kończy mi się 31 sierpnia. Nie wykorzystałam urlopu, który mi przysługuje. Miałam go mieć w pierwszej połowie sierpnia, ale pani kierownik zasugerowała przełożenie go na drugą połowę miesiąca na co się zgodziłam. Ułożyła nowy grafik, który zdążyłam podpisać.
Tydzień temu okazało się, że grafik został zmieniony. I to na bardzo niekorzystny. Nie zgadza się ani jeden dzień. Miałam mieć same pierwsze zmiany po 8h, a nagle okazało się, że mam non stop noce po 12h. Dowiedziałam się o tym również w bardzo dziwnych okolicznościach - rano dostałam telefon z pracy czemu mnie nie ma. Grafik został zmieniony kiedy miałam wolne i nie miałam o tym pojęcia. Pani kierownik upiera się, że nie wprowadzała wtedy żadnych zmian. Ja jednak na dowód mam zdjęcia wcześniejszej wersji.
Czy na moim miejscu poszlibyście z tego powodu na zwolnienie lekarskie na te ostatnie 5 dni? 5 zdążyłam już przechodzić, bo uznałam, że już dobra, dam radę, ale ostatnio miałam z nią dość nieprzyjemne spięcie dotyczące zwalania na mnie obowiązków innych pracowników. Czy L4 nawet w takim przypadku to chamówa? I czy wyrzuty sumienia względem innych pracowników, którzy w razie mojego L4 będą mieć więcej pracy są zasadne?
Ps: Ostatniego dnia pracy muszę się tam pojawić żeby zdać sprzęt. Nie będę mieć wtedy styczności z kierowniczką.
#praca #pracbaza #januszex #l4
@JokerBonifacy: głupia rada.
@Nikczemny_Stolec:
to ci sie zle wydaje - sa podane dokladnie wszystkie okresy nieskladkowe (a L4 jest okresem
Tak tylko zwrócę uwagę, że L4 będziesz miała napisane na świadectwie i głupio to będzie wyglądało jak pokażesz w kolejnej firmie- mogą się obawiać, że u nich zrobisz to samo i nie dać Ci możliwości wytłumaczenia się.
@Charkov:
zdradze ci w sekrecie, ze jak "pacjent moze chodzic" to nie oznacza, ze moze cie nie byc w domu z byle powodu. Wbrew pozorom, bedzie podobnie jak do lezacego. Dalej bedziesz musial sie tlumaczyc, czemu nie bylo cie w domu.
@Charkov:
lezacy tez moze isc do
@Charkov:
oczywiscie, juz nie raz wysylalem kontrole z zus-u na takie krotkie zwolnienia :) I to jeszcze za czasow papierowych L4, a nie natychmiastowych