Wpis z mikrobloga

@kuna999: Protesty niestety mają swoją specyfikę i szczególnie w Warszawie są chlebem powszednim. Nie wiem, czy gdziekolwiek na świecie nie utrudniają życia "zwykłym ludziom" i mają przy tym jakikolwiek skutek – może z rządem technokratów miałoby to sens, natomiast z najpodlejszymi populistami – nie sądzę. Za to życie zwykłym ludziom po równo utrudniają narodowcy, demokraci, ekolodzy, górnicy, płaskoziemcy, prorządowi i antyrządowi, więc tak już jest.

Nie wiem na jakiej podstawie, poza deprecjonowaniem strajkujących i próbą urealnienia swojej wersji ciągle forsujesz jakiś atak i dobijanie się do drzwi w wypadku typa z abw – film od 1:32. Chłop podjeżdża dynamicznie do stojącego tłumu, co samo w sobie można uznać za stwarzanie zagrożenia, bo jego zamiar da się dość łatwo odczytać, po czym dodaje gazu i przejeżdża przez nich a wszyscy wokoło chyba sądzą, że zatrzymają rękami samochód. Tyle z "ataku" i agresji, więc idąc tokiem rozumowania "bronienia się" to różnica jest jedynie w tym, że kierowca autobusu najpierw kogoś rzekomo zahaczył (bo w sumie nie wiadomo, co było wcześniej) a kierowca bmw sprawiał wrażenie, że ma zamiar rozjechać tłum.

Porównanie z drogowcami wziąłem stąd, że drogi czasami bywają nieprzejezdne i nie jest to powód, żeby kogokolwiek przejeżdżać, nawet jeśli przejeżdżany jest ktoś, kto nam nie pasuje
  • Odpowiedz
@Warzywo: Przedw wszystkim myślałem, że sprawa z oficerem ABW to inny filmik, tego jeszcze nie widziałem i rzeczywiście wygląda to c-----o. W przypadku Katowickim jest akcja od początku i nie jest ucięta tak jak w Twoim filmiku i tam sprawa jest jasna - kierowca w-------a się w uliczną bójke.

Ja odnosząc się do oficera ABW miałem na myśli ten filmik który mi chodził po głowie:
https://www.youtube.com/watch?v=HSds3Ph8q8I

Także mimo tego, że filmik z ABW zaczyna się późno to przyznaje, że nie wygląda to najlepiej, jednak powód dla którego postępowanie mogło nie zostać zaczęte to brak początku filmiku - nie widzimy, czy BMW podjeżdża dynamicznie jako pierwsze czy pierwsze jest ono atakowane
  • Odpowiedz
RiGCZu nie macie wykopując stęchłego, pogrążonego komucha ( ͠° °)/
Jeszcze zdziwko że jak kładziesz sie komuś na aucie za którym biegniesz to w końcu spadniesz na glebę.
"Lewactwo" w wykonaniu naszych wściekłych feminazistek to choroba umysłu a wy tutaj mądrzejsi nie jesteście.
  • Odpowiedz
bo Polacy jak widzą że ktoś jest silny to przyjmują wobec niego postawę pokorną a kiedy widzą że ktoś leży słaby na ziemi to jeszcze specjalnie go skopią, kiedy wiedzą że nie poniosą z tego tytułu żadnych konsekwencji( ʖ̯)

@noz_w_kieszeni_sie_otwiera: Tak wyglada caly swiat zwierzat. A my do niego tez nalezymy.
  • Odpowiedz