Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +28
Wiecie co mnie fascynuje? Siedzę sobie na grupie tinderowej typu ostrzeganie przed facetami i ja naprawdę nie rozumiem czemu faceci zamiast celować w kobiety które chcą seksu to obiecują związki kobietom które chcą stałej relacji a później po seksie je olewają.
Dosłownie masa postów "nawet poznał mnie z rodzicami , jak dostał czego chciał to zniknął" no nie rozumiem po prostu. Tyle czasu spędzonego, rozmowa z rodzicami itp tylko po to by
Dosłownie masa postów "nawet poznał mnie z rodzicami , jak dostał czego chciał to zniknął" no nie rozumiem po prostu. Tyle czasu spędzonego, rozmowa z rodzicami itp tylko po to by
Matylda_Megara +81
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nie było recenzji GastroMiasto, ale właśnie się napisała się sama, w odpowiedziach na wasze pytania, z krótkim (jak na mnie) 2 tygodniowym opóźnieniem.
TL:DR. Nie warto.
Miałem dwie ciekawe rzeczy przyjezdne na oku: Raj Pstrąga i Pastrami Summer.
Thali, Krasnolud, Mania Smaków, Shrimphouse i kilka wrocławskich lokali - identyczne menu jak w lokalu, żadnych nowości. No może z wyjątkiem Gruba Focca, która sprzedawała 2 kawałki pizzy za 35zł. 2 kawałki w małym kartonie, na oko 1/3 tego co sprzedają jako zwykła "focce/pizzę" w lokalu - która też duża nie jest, choć pewien majonezowy kryminalista uważa że jest ogromna.
-> Napalilem się na przyjezdny Raj Pstraga - nie spróbowałem. Pstrąg z grilla w ich lokalu 19zl, ten sam Pstrąg z grilla 36zł sprzedawany z namiotu xD.
-> Przyjezdni Pastrami Summer się zawiodłem, dostałem ciepłą bułe z Pastrami, z ciepłym nadzieniem i włożonym zimnym krojonym plasterkiem pastrami. Które było zimne i było go mało. Zmarnowana kasa, ale może jeszcze dam im szansę.
-> Ottomanski przysmak sprzedał mi ciekawego kebaba Mięso było duszone na patelni, a warzywa z frytkownicy. Był duży, mięso pyszne i ciekawie przyprawione, ale olej cieknący z warzyw robionych w głębokim oleju we frytkownicy zalał kebsa i doprowadził do bólu brzucha i tłustej sraki po powrocie.
-> Chciałem dać szansę Czarnej Cebuli Gemuse, ale kuhaż z tv miał tak #!$%@? w klientów że się nie otworzył przez prawie 2h mojego pobytu. Tylko kartkę wywiesił że będzie czynny 2,5h po otwarciu xD.
-> Chciałem zjeść Paellę z owocami morza w Mercado Tapas Bistro. #!$%@? z tym że mała miseczka 40zł, stać mnie na luksus. Nawet wydać pieniędzy nie dałem rady. Oni półtorej godziny po otwarciu nadal jej nie sprzedawali i mi przy stoisku powiedziano że będzie "może po 14". (╯°□°)╯︵ ┻━┻.
-> O takich szansach jak piwo BUH udające że jest z marihuany po 15zł, czy corn dog nie będę pisał. Szkoda czasu.
2h tam spędziłem, nie wydałem nawet połowy tego co ze sobą przyniosłem i planowałem wydać. Wróciłem z bólem brzucha.
Zdjęcie Pastrami z foodtrucka Pastrami Summer. W komentarzach reszta zdjęć.
Gruba Focca to naprawdę się dziwię ze jeszcze działa i istnieje.
Fajne duszone mięso w ciekawych przyprawach.
Ziemniak, marchew, cukinia, papryka, smażone we frytkownicy. Po smaku wnosze że na oleju rzepakowym. W tle na talerzu olej rzepakowy wyciekający z warzyw, który po drodze zalał całego kebaba, aż wyciekał na talerzyk.
Rozbolał mnie brzuch, w kiblu też było nieprzyjemnie. Nie wrócę. A może ja się nie znam i to miało być takie tłuste?
Zdjęcie z Pastrami Summer. Nie ważne ile rzeczy jest w menu. Ważne czy są pyszne. Dlatego do lokali które mają 4-5 pozycji mam większe zaufanie niż do lokali z wielkim menu.
Na ogół te knajpy z mniejszym menu faktycznie potrafią to ogarnąć lepiej niż te z przydługim
A oni trzymają tą nazwę, bo mają lokal stacjonarny. Już nie pamiętam gdzie.
@aikonek wydaje mi się, że problem w PL jest generalnie w jakości mięsa wołowego, a nie w tym według jakich cięć jest wykonywany rozbiór
@aikonek: xd
jak pastrami dotarło do USA w Rumunii
@kyloe: i jedno i drugie ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu