Aktywne Wpisy

XeNinja +121

Krznl +56
Wiecie co? Nikt nie pytał ale sobie mogę pisać co chce - jestem niesamowicie szczęśliwa, że mam mojego męża. Już niedługo nasza 8 rocznica ślubu ʕ•ᴥ•ʔ
Kocham go nad życie, jest moim najlepszym przyjacielem, rozumie mnie jak mało kto, dzielimy wspólną komórkę w mózgu, nie musimy rozmawiać, żeby się rozumieć, też mirkuje, gramy razem w gierki, uwielbiamy spędzać czas razem, śmiejemy się z tych samych rzeczy, jest po
Kocham go nad życie, jest moim najlepszym przyjacielem, rozumie mnie jak mało kto, dzielimy wspólną komórkę w mózgu, nie musimy rozmawiać, żeby się rozumieć, też mirkuje, gramy razem w gierki, uwielbiamy spędzać czas razem, śmiejemy się z tych samych rzeczy, jest po

Mam kij 7-21 CW i myślę nad czymś do 10g. Tak do 350 zł, ale niekoniecznie górny zakres.
Fotka z portu dla atencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wedkarstwo #fotografia
źródło: comment_1627238140ngW48XF7PDefVuPKelWo4K.jpg
PobierzCW 2-10 g
Z tym opadem to ci nie pomogę bo raczej łowie woblerami dość dynamicznie bo w okolicy głównie mam rzeki górskie.
Solidny kij, bardzo lekki, jak się zastanawiałem nad kupnem to znalazłem kiedyś filmik na YT jak gość na ten sam model który ja mam, wyjął sandacza 90 cm jako przyłów i wędka bez większych problemów dała radę.
@Scutacarus: hmm, MED-SLOW, nie wiem czy to dla mnie. Dragon to raczej półka wyżej niż DAM czy MIKADO, czy wszystko jeden chińczyk?
Masz wersję 2-8? Łowisz w rzece czy wolnostojącej wodzie? Obrotówka 3 da radę czy ugnie za bardzo?
To med słów ale tego nie czuć w tym do 10 gram ten do 6 bardziej
Ja od siebie polecam Shimano catana 270 1-11g, świetnie pracująca wędka i nie jest wcale droga.
A co do kołowrotka to zależy od budżetu, ale myślę że Shimano sedona w rozmiarze 2000 by zrobila super robotę ;)
Shimano catana 1-11 zdecydowanie fajniejsza.
Obie gną się w parabole, choć alivio 7-21g znacznie więcej mocy i duże ryby nie są mi jakoś straszne na niej.
Więcej frajdy daje mi łowienie lżejszym zestawem, każde mniejsze puknięcie w przynętę czuć dość wyraźnie. Łowiłem na nią zarówno klenie jak i okonie. Moim zdaniem średnio nadaje się do łowienia z opadu na rzece, raczej