Wpis z mikrobloga

@wsciekly_byk obadaj se w jakimś sklepie dragona cxt mixrospecial. W tej okolicy znajdziesz wersję do 10 gram która jest SZTOSEM. Opad widać od grama ale da radę 7 +3 cale jakbyś sandacze zachciał łapać na lekko. Bardzo fajna praca ryby praktycznie nie spadają. Teraz mam Fox Rage prism I też fajny kijek bardzo szybki, w sumie w budżecie do 400-450 Ziko nie trzymałem w rękach nic szybszego. Spory zapas mocy w
  • Odpowiedz
dragona cxt mixrospecial

@Scutacarus: hmm, MED-SLOW, nie wiem czy to dla mnie. Dragon to raczej półka wyżej niż DAM czy MIKADO, czy wszystko jeden chińczyk?

Fox Rage prism

Masz wersję 2-8? Łowisz w rzece czy wolnostojącej wodzie? Obrotówka 3 da radę czy ugnie za bardzo?
  • Odpowiedz
  • 1
@wsciekly_byk
Ja od siebie polecam Shimano catana 270 1-11g, świetnie pracująca wędka i nie jest wcale droga.
A co do kołowrotka to zależy od budżetu, ale myślę że Shimano sedona w rozmiarze 2000 by zrobila super robotę ;)
  • Odpowiedz
  • 1
Mam porównanie do Shimano alivio o tych parametrach wyrzutowych i tej samej dlugosci.
Shimano catana 1-11 zdecydowanie fajniejsza.
Obie gną się w parabole, choć alivio 7-21g znacznie więcej mocy i duże ryby nie są mi jakoś straszne na niej.
Więcej frajdy daje mi łowienie lżejszym zestawem, każde mniejsze puknięcie w przynętę czuć dość wyraźnie. Łowiłem na nią zarówno klenie jak i okonie. Moim zdaniem średnio nadaje się do łowienia z opadu na rzece, raczej
  • Odpowiedz