Wpis z mikrobloga

Jakieś tipy dla swiezaka w multi AoE2? Wydawało mi sie ze cos tam gram z botem jakos to szlo ale w multi wychodzi ze jestem slaby. Wydaje mi sie ze kluczowe jest przejscie jak najszybciej do Castle Age. Staram sie ale mimo wszystko przewaznie jestem za przeciwnikiem a on wtedy buduje zamek kolo mnie lub spora armie kawalerii i pozamiate. Jakies tipy jak najszybciej przejsc do castle age i ooglnie do gry w multi dla nowicjusza?

#pcmasterrace #strategie #rts #aoe2 #ageofempires #gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szoch6: Pooglądaj jak grają progracze. Czasem trzeba stosować taktyki, które wydają kompletnie dziwne (szczególnie w jakichś niezbyt zbalansowanych i zabugowany rtsach). Kiedyś oglądałem jak ludzie grają w Red Alerta 2 to robili węża z bazy aby zbliżyć się do bazy przeciwnika.
  • Odpowiedz
@szoch6: Musisz się nauczyć build orderów. Zazwyczaj każda taktyka ma swój, i inaczej sie budujesz na fast castle a inaczej na jakiegos rusha. Zawsze możesz też grać tyle aż własny styl sobie wyrobisz który bedzie działał bo też są tacy gracze
  • Odpowiedz
@szoch6: tutaj masz podstawowe build ordery. Przede wszystkim naucz się cały czas kontrolować, czy TC produkuje wieśniaków. Na początku gry nie powinno być w tym ani sekundy pauzy. Pooglądaj serię "Low ELO legends" od T90. Fajnie objaśnia tam jakie błędy popełniają początkujący (i dlaczego są to błędy).

kluczowe jest przejscie jak najszybciej do Castle Age

nieprawda. Fast Castle jest działającą strategią, ale w 1 vs 1 sprawia, że jest się
  • Odpowiedz
@szoch6: Wg mnie warto ogarnąć jakieś build ordery na FC (Fast castle). To na sam początek, nie jest to idealna strategia ale powinna wyrobić odpowiednie nawyki :). Następnie boomować, czyli wszystko w eko - postawić 2-3 TC i nie zapominać o produkcji wieśków.
  • Odpowiedz