Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

- jeżeli chodzi o nocleg to jestem bardzo ciekawy czy lepiej będzie szukać czegoś w samym Zakopanem czy lepiej coś oddalonego o około 10-15km za względu na cenę. Planujemy przeznaczyć 250zł/noc i bardzo nam zależy nad jakimś basenem aby po całym dniu chodzenia można było się gdzieś ochłodzić. Oczywiście będziemy naszym autem, więc dojechanie na jakiś parking TPN nie będzie problemem tylko kwestia właśnie tego czy miasto nie jest za bardzo zakorkowane. Jakbyście znali jakiś fajny hotel czy pensjonat to bardzo chętnie sprawdzę
-drugą kwestią jest sama trasa, najbardziej chcemy zwiedzić Morskie Oko, Dolinę Pięciu Stawów, Czarny Staw Gąsienicowy oraz Kasprowy Wierch i tutaj pytanie jak najlepiej sobie wyznaczyć trasę do tych miejsc. Na pewno trasę na Morskie Oko chcemy rozpocząć z Palenicy Białczyńskiej a następnie kierować się do Doliny Pięciu Stawów ale totalnie nie mamy pomysłu jak ugryźć te dwa pozostałe miejsca
- kolejnym pytaniem jest to jaki sprzęt sobie najlepiej zabrać? Czy chodząc najbardziej turystycznymi szlakami potrzebujemy specjalnego obuwia czy wystarczy jakieś lekkie obuwie do biegania? Podejrzewam, że dosyć przydatną rzeczą też jest czapka z daszkiem i jakiś większy wygodny plecak
Tak jak mówiłem jest to nasze totalnie pierwsze podejście z górami i może dla was te pytania będą błahe ale dla nas stanowią nie lada zagadkę. Jakbyście mieli jeszcze jakieś propozycje co do miejsc jakie zwiedzić bardzo chętnie przyjmę propozycję.
#zakopane #gory #wakacje
@Prooly: to też jest na jeden dzień trasa. Można zacząć w Kuźnicach, przez Boczań lub Jaworzynkę na Halę Gąsienicową (końcówka to jeden z najlepszych widoczków w Tatrach), z Hali do Czarnego Stawu. Ze Stawu przez Przełęcz Karb na tzw. "pojezierze" i stamtąd masz 3 opcje - ambitniej na Świnicką Przełęcz, średnio (ale łatwo) na Liliowe i najszybciej prosto na Kasprowy. Wrócić możesz przez Halę Gąsienicową
@Prooly: startujesz z Palenicy, tam w momencie Wodogrzmotów Mickiewicza skręca się na zielony szlak, idziesz nim aż do Siklawicy (nie czarnym, bo ominiesz fajne widoczki), potem niebieski szlak na Świstówkę Roztocką i nim schodzisz do Morskiego Oka, a z powrotem asfalcik. Nie jest to trudnie technicznie trasa, ale na
@Prooly: trasa Konkola https://mapa-turystyczna.pl/route/w3r8
Tak szczerze mówiąc. Wejście na morskie Oko to jest cały dzień. W sensie, że po tym nie będziesz miał siły
@Prooly: kiepski wybór
Od siebie tylko odradzę Zakopane. Jak lubisz tłumy dosłownie wszędzie, włącznie ze szlakami to spoko. Jak chcecie widoczki, ciszę i spokój to są lepsze miejsca do odwiedzenia.
A przede wszystkim pamiętaj, że jak nie masz kondycji, to zapomnij o drugim dniu xd
W nowych bitach trzeba trochę pochodzić przed wyjazdem, bo będzie ogień
@loginprzykladowy: @jalop: jeśli mają dobre buty do biegania to są one o wiele więcej warte jak te z decu
@Czapelek: nad morskim okiem w tym roku zostałem okradziony, ale biegłem za typem 20minut i go dogoniłem xd
W tym roku po raz dziewiąty latem :)