Aktywne Wpisy

Teuvo +80
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

Mam zamiar odbierac od Niemca odpady, potem załadować to wszytsko na największą rakietę jaka Elon wyprodukuje i wywalić gdzies na Marsie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochpyta #kosmos #spacex #prawo
Powinno wyjść taniej (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@ChamskoCytuje: to troche jak ze sraniem do paczkomatów...
Przeginasz. Zgłaszamy do Trybunału Międzyplanetarnego.
@PanCzajstow: nie wiem, ale wolalbym jednak zeby nie spalac w atmosferze ziemskiej duzo syfu ;). Juz lepiej poza :P
@running: @stormkiss: Żeby wlecieć w słońce, trzeba by mocno obniżyć prędkość orbitalną ktorą ziemia na względem słońca, a to byłoby wielokrotnie bardziej kosztowne niż lot na Marsa. W kosmosie nie ma czegoś takiego jak
lecieć prosto, tor ruchu jest zawsze zakrzywiany przez obiekt wokółDo Marsa trzeba jeszcze 3km/s delta-v
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Jesteś pewien? Masz jakieś (choćby pobieżne)
wyliczenia? Bo z tego co wiem, obecne plany na loty w kierunku Słońca (jak i już wysłane sondy w kierunku np Merkurego) uwzględniają za każdym razem asystę grawitacyjną Wenus. Nigdzie natomiast nie znalazłem informacji czy uzyskanie drugiej prędkości
No i dziękuję. Tyle mi wystarczy za wyjaśnienie.
Komentarz usunięty przez autora