Wpis z mikrobloga

@panArchitekt: Zaraz się zacznie pieprzenie przegrywów "urodziłem się w biednej rodzinie, więc nie mam szans na sukces" albo "jestem z małej miejscowości, to wszystko przez to". Ludzie o takiej mentalności będą całe życie robakami. Tak, niektóre rzeczy bardzo ułatwiają życie. Niestety nie mamy nad nimi kontroli. Dlaczego wiec nie zmaksymalizować potencjał tego, na co faktycznie mamy wpływ? Nie, lepiej się oczywiście użalać nad sobą, to na pewno pomoże :)
  • Odpowiedz
@lguodwznkoi_e: No to jej udzielę :)
Przestań p-----------ć kasę na paliwo (ja kupiłem pierwszy samochód, gdy zarabiałem 6k netto - a było to już jakiś czas temu, w czasach deflacji) czy inne przyjemności, a zacznij inwestować w siebie i w to, co pozwoli osiągnąć dochód, za który można żyć na poziomie. Proste? Proste, ale jak widać dla niektórych jest to niewyobrażalne.
  • Odpowiedz
@ossela: O tak, jest i piewszy przegryw, witamy :) Zdziwiłbyś się ile osób wokół Ciebie doszło od zera do czegoś, ale nigdy tego nie zrozumiesz i będziesz winić wszystkich tylko nie siebie za swoją porażkę. Miłego bycia dalej robakiem bez perspektyw :)
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321: W dobie Internetu wielu rzeczy można nauczyć się za darmo. Wystarczy chcieć. A co jeśli przestaniesz ciągle szukać wymówek czemu się nie uczyć, tylko zaczniesz coś z tym robić? Cokolwiek, choćby 30 min dziennie? Są też drastyczne rozwiązania. Ja brałem urlop czy nawet L4 by poświęcić ten czas na naukę.
Swoją drogą - ile lat żyjesz? 20, 30? Kiedy ogarnąłeś, że w życiu pieniądze się przydają i warto byłoby
  • Odpowiedz
@lemoniadowy-joe: I co, myślisz, że każda osoba na rynku, która pracuje, miała wcześniej doświadczenie komercyjne? Nie, na początku trzeba mieć wiedzę teoretyczną. Potem można dostać rolę pomocnika / staż i uczyć się praktyki, a potem rozwijać się po szczeblach lub założyć coś własnego.
  • Odpowiedz