Aktywne Wpisy

Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze

wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
źródło: temp_file8991034744220013164
Pobierz

jakie biblioteki w Javie polecacie do web scrapingu? Dopiero się uczę tego, więc chodzi mi o takie podstawowe, ale tez dobrze udokumentowane i przede wszystkim sprawdzone. Jsoup będzie ok?
Chciałbym na początek ściągnąć np. cenę danego przedmiotu ze strony Decathlona, a potem raz dziennie odpalać programik, żeby sprawdzał czy cena się zmieniła.
Jeżeli macie jakies fajne poradniki w tym temacie (web scraping) to chętnie je obejrzę/poczytam. Na razie bazuje hinduskich filmikach z yt, ale wolę się upewnić, że korzystają z normalnych technologii xD
tu przykład:
https://www.decathlon.pl/pl/ajax/nfs/prices/online?skuIds=4227831
Sku sobie w ruchu sieciowym obadasz albo podebuguj skąd biorą sku bo mi się nie chce aż tak tego rozgryzać
F12 -> network -> odśwież stronę i zobaczysz co się dzieje na linii przeglądarka <-> serwer
na szybko w załączniku
źródło: comment_1625929581gZ9nq4U5p1WB6PhrR8ovYm.jpg
Pobierzźródło: comment_1625929633T9mNvzzZ76431SVIAyHHxo.jpg
Pobierz