Wpis z mikrobloga

@PiterParter: UV'ka jest najważniejsza. Ale na twoim miejscu skupiłbym się na modelowaniu, a nie brał się za wszystko naraz. Są ludzie co na Artstation wrzucają modele bez tekstur, tylko jakiś kolor + specular i te ich prace wyglądają świetnie ;) Sprawdź sobie tutorial na granat błyskowy na kanale ChamferZone na YT.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PiterParter: model spoko, tekstury tragiczne, jeśli masz status studenta możesz legalnie dostać licencję do substaince paintera. Jest to mega rozwiązanie do teksturowania obiektów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PiterParter: tak, mi już minęło 2 lata od kiedy nie jestem studentem więc dobrze nie pamiętam ale rejestrujesz się i kontaktujesz się z nimi wysyłając legitymację studencka, w 1 dzień otrzymałem klucz na rok do substaince paintera. Po roku robisz to samo i znów dostajesz. Mają nawet swój tutorial krok po kroku co jak się robi. Na początku przeraża a potem sam już człowiek zapamiętuje
  • Odpowiedz
@dracul: super! bardzo dziękuje za info bo nawet nie wiedziałem że takie coś od adobe istnieje a pracuje w photoshopie już dłuższy czas ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Jeszcze mam takie pytanie, UV musze pociąć w blenderze i dopeiro potem eksportować plik do programu czy moge ją pociąć już w tym substaince painter?
  • Odpowiedz