#it #praca #programowanie #cpp #praktyki #staz #junior siema, dostałem się na płatne praktyki 3-miesięczne w c++. Zastanawiam się czy da się z tego dużo wynieść i w razie jakbym chciał później szukać pracy w #java lub #c# to czy cokolwiek mi daje takie doświadczenie? Czy mnie to nie przyhamuje?
@Lavirs: Jak nie chcesz programować w C++ to bez sensu iść na praktyki w C++. Z punktu widzenia kolejnego pracodawcy szukającego Java/C# deva masz zero doświadczenia.
Najlepszy deal po praktykach to zostać zatrudnionym w tej samej firmie, złapać rok/dwa doświadczenia zawodowego i zmienić pracę jeśli przestajesz się rozwijać, albo kasa się nie zgadza.
@Lavirs: w moim mniemaniu warto nawet iść na sysadmina, żeby zaczepić siew IT, a po stażu się przebranżowić w tej samej firmie, wiele korpo na to pozwala.
@Lavirs: Zawsze warto, czemu doświadczenie miałoby Cie przyhamować? Język to tylko narzędzie, a jak jesteś dobrym devem C++ to każda inna technologia jest spacerkiem
@Lavirs: transition technologies? Kurde marzę o praktykach w cpp ale niestety rynek (tym bardziej na wschodzie) jest mocno średni. Mógłbyś napisać jakie mieli wymagania (czy w ogóle mieli) i czym się tam zajmujesz? Jak coś priv, pzdr!
#latwogang Ale tak bez jaj - na c--j takie dziady kamerują tego łatwoganga? Przecież to nie ma sensu jak kamerowanie fajerwerków na sylwestra albo koncertu komórką - i tak się potem tego nie ogląda.
siema, dostałem się na płatne praktyki 3-miesięczne w c++. Zastanawiam się czy da się z tego dużo wynieść i w razie jakbym chciał później szukać pracy w #java lub #c# to czy cokolwiek mi daje takie doświadczenie? Czy mnie to nie przyhamuje?
Najlepszy deal po praktykach to zostać zatrudnionym w tej samej firmie, złapać rok/dwa doświadczenia zawodowego i zmienić pracę jeśli przestajesz się rozwijać, albo kasa się nie zgadza.
Komentarz usunięty przez autora
@Lavirs: jak nie beda zdalne to da sie..
@Passer93: Jak jesteś co najmniej midem, a najlepiej seniorem, a nie stażystą ( ͡° ͜ʖ ͡°)