Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Jak zacząć się uczyć front endu bez większych wkładów pieniężnych, od kompletnego zera? Jeszcze nie wiem czy to do końca dla mnie więc nie chciałbym wydawać tysięcy złotówek na to, jaka ścieżkę nauki polecacie? Jak wy zaczynaliscie? Jak się nie uczyć?

#programowanie #programista15k #pytanie #kiciochpyta #frontend #webdev
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ANDRZ_J: youtube + udemy + google
Polecana kolejność:
1. HTML
2. CSS
3. JAVASCRIPT

Jak tylko ogladasz kursy to lipa. Przede wszystkim duzo pisz samodzielnie. Wymyslaj sobie zadania bazujac na tym czego juz sie nauczyles
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Arogancky: okejo, do js to jeszcze mi daleko, najpierw HTML i CSS, ale dzięki.
@Marcyn: czyli dobrze sobie np. wziąść jakąś prostą stronę i próbować ją odtworzyć samodzielnie, szukając odpowiedzi w internecie, ewentualnie jakaś książka?
  • Odpowiedz
@ANDRZ_J: Zamiast książki polecam frontendmasters, jeżeli jesteś studentem to możesz dostać 6 miesięcy za free (normalnie kosztuje 40$ miesiecznie) wpisz w google github education pack
  • Odpowiedz
@ANDRZ_J: Próbe odwzorowania strony to bym zostawil na pozniej. Najpierw na prawde przycisnij kazdy z tematow, ktory opisalem. Poznaj suchą teorię, rób notatki i staraj się wykorzystać w mniejszych taskach. Jesli Twoja wiedza jest zerowa to poswięć na html i css z 80h i drugie tyle na JS.
  • Odpowiedz
@ANDRZ_J: często masz jakąś teorię a potem zadanie do zrobienia które nawiązuje do tego co przeczytasz. Automat sprawdza czy jest ok. Często są podpowiedzi i wskazówki. Takie kursy jak piszesz też sie oczzywiście zdarzają więc trzeba przebierać ;)
  • Odpowiedz