Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pankaboom: Kanony mody męskiej powstawały głównie w Wielkiej Brytanii gdzie nie ma za bardzo powodu żeby nosić długie spodenki. Całe szczęście ostatnimi czasy Włosi i Francuzi przejmują stery i te zasady stają się dużo bardziej "ludzkie". Etykieta, jak wszystko, musi ewoluować a nie w zaślepieniu udawać, że świat jest taki sam jak wtedy kiedy powstawała.
  • Odpowiedz
Tutaj jakoś nie było problemu żeby generał spotkał się z premierem Wielkiej Brytanii w krótkich gaciach. Ty byś go zwyzywał od wieśniaków i wykopków.

@czokobons: Widocznie były polowe warunki, w oficjalnym wypadku od tego jest mundur galowy.

na pewno nie ma roznicy pomiedzy spotkaniem z prezydentem USA a wyjsciem do biedronki po kajzerki. poza tym: w wiekszosci to nie ubrania są złe tylko wasze mordy :*

@czakabakir: Przecież
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: Ja mam w------e na jakąś babę co pierwszy raz w życiu widzę na oczy. Ja też śmigam w krótkich spodenkach tam gdzie można. Pluski dla Ciebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@dziczyznaa: Jako samozwańczy ekspert od strojów marynarskich mogę powiedzieć, że nie wypada nosić stroju kapitana albo stroju tak bardzo podobnego do stroju kapitana nie będąc kapitanem żeglugi wielkiej.

Natomiast ktoś kto jest sternikiem swojego własnego jachtu może na różne okazje zakładać strój lekko stylizowany, czyli np. do granatowej marynarki doszyć sobie złote guziki.

mówiła np że nie ma eleganckiego sposobu jedzenia burgerów, więc zgodnie z protokołem burgerów się po prostu
  • Odpowiedz