Aktywne Wpisy
Pechpechpech +4
#przegryw ehh czy w wieku 32 lat jest jeszcze sens szukać sobie dziewczyny? Ostatnimi czasy miałem parę kandydatek na dziewczynę (ogólnie wszystkie poznane w klubie, później seks a dopiero później jakieś pierwsze randki i poznawanie sie) no i tak w moim przedziale wiekowym to albo fajne ciałko ale coś nie tak z głową, albo matka w trakcie rozwodu, albo wszystko ok ale dopiero co była w 8 letnim związku miał być ślub
Jak możesz nadal wierzyć w te bzdury po połknięciu czarnej pigułki. Tym, co najbardziej przyczyniło się do mojego ateizmu, było moje znieważanie przez ludzi i wymuszona samotność. Zacząłem czytać wiele publikacji naukowych i książek o antropologii, ewolucji, psychologii ewolucyjnej, naturze męskiej i żeńskiej itd.
Potem studiowałem Biblię - ta została napisana przez bandę prymitywnych semitów kilka tysięcy lat temu bez zrozumienia współczesnej zoologii, fizyki, astronomii, ewolucji, ludzkiej natury. Jak można wierzyć w te bzdury napisane przez ludzi, którzy myśleli, że Ziemia jest płaska, ich klasyfikacja astronomiczna to było Słońce, Księżyc i gwiazdy - nie znali planet i sklasyfikowali nietoperza jako #!$%@? ptaka, jak można wierzyć w gadające węże, muły i faceta, który mieszkał w #!$%@? wielorybie przez trzy cholerne dni. Jak możesz usprawiedliwić swoje zniewolenie i bycie szykowanym przez ludzi, bycie traktowanym jak kompletny odrzutek społeczny jako "wyzwanie dane przez Boga" XDDDD
Religia to olbrzymi cope a także bardzo żałosny. Jak możesz usprawiedliwić Boga, że dał Ci gównianą genetykę, manletyzm, gównianą twarz z autyzmem, jak możesz nawet pomyśleć o istnieniu jakiegokolwiek boga po przeczytaniu tony badań i książek na temat ludzkiej natury i ich ewolucyjnych podstaw. Ze względu na nasze naczelne pochodzenie, ogólnie rzecz biorąc natura ludzka jest prosta, płytka i zła. Chodzi tylko o uzyskanie dostępu do jak najlepszych genów
Ludzie są produktem milionów lat gwałtownej, prostej i brutalnej ewolucji. Samce wyewoluowały tylko do rywalizacji o jaja żeńskie. Bez względu na warunki.
Jeśli wierzysz, że po śmierci dostaniesz nagrodę za to gówniane życie to trubo kek. Po śmierci nic nie ma i jestem za to cholernie wdzięczny
#blackpill
#przegryw
#religia
#incel
#ateizm
#tfnogf
#redpill
#logikaniebieskichpaskow
#antynatalizm
#nihilizm
@JamKarzeu2: Dalej masz na myśli chłopski rozum.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Pavulenko: XDDDDDDD Człowieku skąd ty się urwałeś? Już od początku pieprzysz głupoty. No to proszę bardzo, przytoczę ci co mówi słownik języka polskiego o słowie "religia"
"Religia - zespół wierzeń w siły nadprzyrodzone oraz związanych z nimi obrzędów (praktyk), zasad moralnych i form organizacji społecznej"
To
nie
nie
nie znaleźć
tak
donikąd
nigdzie
dlatego nie ma
@JamKarzeu2: To ty rzucałeś kategorycznymi stwierdzeniami, więc chętnie się dowiem jak wykażesz sprzeczność na gruncie jednej z formalnych logik. I sprzeczność której z definicji wolnej woli? Twojej?
@JamKarzeu2: No to, że można wierzyć w taką koncepcje. Co kto woli.
@bigos555: Wciąż mi nie odpowiedziałeś. No ale okej, jak rozumiem ze względu na brak zdefiniowanej wolnej woli. Dyskusja dotyczy chrześcijaństwa, a więc należy się w tym obrębie poruszać. I ja miałem na myśli wolną wolę, czyli nie zakłóconą przez wymysł boga. Mogę Ci to na szybko rozpisać
@JamKarzeu2: Nie odpowiedziałem na to #!$%@?, bo ja nie umiem przedstawiać tego na gruncie jednej z formalnych logik, tak jak i ty.
@JamKarzeu2: Jeśli jest adeterministyczny to tym bardziej, jak wiele prób zdefiniowania podnosi, nie może być wolnej woli bo losowość ją wyklucza, a determinizm jest niezbędny do jakiegokolwiek rozważania wolnej woli. A to tylko jedne z wielu koncepcji, bo jak dotąd nie udało się
Jak wiadomo jedyny prawdziwy ateista to taki który wierzy w boga i żyje zgodnie z naukami KKK ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@plusujemny: Nie, no wiadomo, że wierzy, że boga nie ma.
@eschatoestetyzm: No tak w ogóle nie powinno się mieć pretensji do bytu który według mitologii chrześcijańskiej ma wpływ na absolutnie wszystko we wszechświecie. Żaden atom nie może poruszać niezgodnie z wolą tego bytu. I według ciebie ten byt nie jest absolutnie odpowiedzialny za to że rodzą się ludzie zdeformowani, upośledzeni, kalecy albo że ojciec trójki dzieci dostaje raka
@JamKarzeu2: Zawsze mnie to śmieszy.
Niektórzy do tych legitnych rzeczy