Wpis z mikrobloga

Następnie zjeżdża w dół z prędkością blisko 360 km/h i przemierza specjalnie skonstruowane pętle, które wywołują przeciążenie 10 g. Pętli jest 7, a każda kolejna coraz mniejsza. Szacuje się, że śmierć nastąpiłaby już na pierwszej. Warto dodać, że przy 5 g człowiek traci już przytomność.

@suqmadiq2ama: xD To ciekawe bo w pierwszych Mercury przeciążenia podczas wejscia w atmosferę dochodziły do 12G i nikt nie umarł. Nikt by też nie umarł
  • Odpowiedz
gdzieś czytałem, że przeciążenia były by zbyt małe żeby zabić większość osób, co najwyżej zrobiły by z człowieka niczego nie świadome warzywo.

gdzieś czytałem

@toodrunktofuck: No ciekawe gdzie... Podpowiem - w jednym z pierwszych komentarzy na youtubie pod filmikiem, który zalinkował OP.
  • Odpowiedz
Bardzo lubiłem robić takie pętle śmierci w Theme Park World

@Czill23:

Dawno temu grałem w Rollercoaster Tycoon (albo coś o podobnym tytule). Odkryłem dobry myk na trzepanie milionowej kasy. Zaprojektowałem absurdalnie wręcz p------ą kolejkę górską i zarzuciłem śmiesznie niskie ceny biletów, prawie za darmo. Oczywiście do kasy zaraz stawiały się tłumy chętnych. Poustawiałem więc na drodze kolejki budy z żarciem, lodami i wszystkim co się dało zeżreć. Też w niskich
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: jprdl Chińczycy uwijają się jak mrówki i inwestują olbrzymie środki w objęcie hegemonii na świecie a Europejczycy wymyślają zabawki do brawurowego samobójstwa... BTW dziwicie się ludziom którzy nazywają Europę cywilizacją śmierci?
  • Odpowiedz