Aktywne Wpisy

MG78 +195
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

źródło: comment_16245669953gpPhjmO2fFnR1TUUJWUjl.jpg
PobierzJa osobiście tylko widzę co się dzieje i mogę na podstawie własnych doświadczeń mieć swój światpogląd. Nie łapię całej propagandy bezkrytycznie. A nikt nie jest jakąś wyrocznią, żeby
Tak samo jest z antyszczepionkowcami - wszystko co mówią to kłamstwo, niezrozumienie tematu lub przekręcanie faktów:
- wirus Sars-Cov2 jest wirusem typu Sars, daleko im do wirusów grypowych
- ludzie spotykają się z wirusami typu sars od co najmniej dwóch dekad i szczepionki po prostu były gotowe,
Co to jest wirus "sars", człowieku to są koronawirusy - w ludzkości od wieków, wywołujące przeziębienie, nie udało się wytępić do tej
@wladyslaw-krakowski: Co to jest samochód sedan, człowieku to jest audi. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wirusy dzieli się nie tylko ze względu na budowę, ale też co do zespołów chorobowych jakie wywołują. I jeszcze na kilkanaście innych sposobów (typu DNA lub RNA, osłonkowe lub bezosłonkowe czy w końcu infekujące człowieka albo też nie).
@Toniejawtedy: Tych marnych manipulacji wyżej nawet nie skomentuje. Co do podatków to weź pod uwagę, że mogę płacić 4 razy więcej od Ciebie i to ja tu jestem sponsorem kolego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Weź
Wyników twojego rozumienia wolności
źródło: comment_1624611773pMEiUqnvouhybl5LNJAzgG.jpg
PobierzKoronawirusy są jedną rodziną, podobnie się zachowują, wywołują podobne zjawiska chorobowe, z różnym natężeniem objawów. Jednak ich poziom
@Toniejawtedy: o tu mam - trochę tak. Po co mi uprawnienie SEP do podłączenia płyty indukcyjnej? Po co mi uprawnienia hydraulika na wymianę kolanka pod zlewem? Przy uprawnieniu na fgazy przy podłączaniu klimy gdzie dają pełen zestaw do samodzielnego montażu tez bym dyskutował.
Pewnie dlatego że płyty indukcyjnej nie podłącza się kablem z wtyczką a ludzie nie są nauczeni jak pracować z przewodami i jak je podłączyć w puszce, nie wiedzą że indukcja powinna mieć osoby obwód, nie wiedzą jaki powinien być przekrój kabla ani jaki bezpiecznik w skrzynce.
Jakiego żurawia, mówię o HDS zaparkowanym nielegalnie na chodniku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Toniejawtedy: a jak wiedzą bo się poduczyli to co? A jak wygasły komuś uprawnienia SEP to umniejsza jego wiedzę.
Co do domów - architekci
Nie wiem jakie są regulacje odnośnie HDS, natomiast znowu, próbujesz z ogólnego przykładu zrobić specyficzny. To że w specyficznym przypadku coś można, jest nie ważne, jeżeli dowolny przykład podwalaja twoją tezę.