Wpis z mikrobloga

@norivtoset: Przecież wrzuciłem raport hospitalizacji - i pomyśl sam, co się stanie jeśli powiemy 1/3 społęczeństwa, które musi być hospitalizowane - sorry covid, we're closed. Nikt nie ma dowodów, również Ci co twierdzą że większość nadwyżki to tylko i wyłącznie wina wirusa.

Ja osobiście tylko widzę co się dzieje i mogę na podstawie własnych doświadczeń mieć swój światpogląd. Nie łapię całej propagandy bezkrytycznie. A nikt nie jest jakąś wyrocznią, żeby
  • Odpowiedz
@wladyslaw-krakowski: Kiedyś Korwin powiedział, że małpa dokonuje lepszych wyborów niż wyborca lewicy - bo małpa myli się statystycznie w 50% przypadków, a "lewak" zawsze.

Tak samo jest z antyszczepionkowcami - wszystko co mówią to kłamstwo, niezrozumienie tematu lub przekręcanie faktów:
- wirus Sars-Cov2 jest wirusem typu Sars, daleko im do wirusów grypowych
- ludzie spotykają się z wirusami typu sars od co najmniej dwóch dekad i szczepionki po prostu były gotowe,
  • Odpowiedz
@piker:

Tak samo jest z antyszczepionkowcami - wszystko co mówią to kłamstwo, niezrozumienie tematu lub przekręcanie faktów:

- wirus Sars-Cov2 jest wirusem typu Sars, daleko im do wirusów grypowych

Co to jest wirus "sars", człowieku to są koronawirusy - w ludzkości od wieków, wywołujące przeziębienie, nie udało się wytępić do tej
  • Odpowiedz
Co to jest wirus "sars", człowieku to są koronawirusy

@wladyslaw-krakowski: Co to jest samochód sedan, człowieku to jest audi. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wirusy dzieli się nie tylko ze względu na budowę, ale też co do zespołów chorobowych jakie wywołują. I jeszcze na kilkanaście innych sposobów (typu DNA lub RNA, osłonkowe lub bezosłonkowe czy w końcu infekujące człowieka albo też nie).

nie
  • Odpowiedz
Gratulacje, tylko jak ci się coś stanie, to mam nadzieję że nawet nie spróbujesz skorzystać z niczego co jest fundowane z moich podatków, bo nie mam zamiaru płacić za pomoc debilowi.

@Toniejawtedy: Tych marnych manipulacji wyżej nawet nie skomentuje. Co do podatków to weź pod uwagę, że mogę płacić 4 razy więcej od Ciebie i to ja tu jestem sponsorem kolego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Weź
  • Odpowiedz
Co to jest samochód sedan, człowieku to jest audi. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Wirusy dzieli się nie tylko ze względu na budowę, ale też co do zespołów chorobowych jakie wywołują. I jeszcze na > kilkanaście innych sposobów (typu DNA lub RNA, osłonkowe lub bezosłonkowe czy w końcu infekujące człowieka > albo też nie).

Koronawirusy są jedną rodziną, podobnie się zachowują, wywołują podobne zjawiska chorobowe, z różnym natężeniem objawów. Jednak ich poziom
  • Odpowiedz
Czy jesteś za tym aby ludzie mogli sami, bez uprawnień, wykonywać instalacje w swoich domach i mieszkaniach?

@Toniejawtedy: o tu mam - trochę tak. Po co mi uprawnienie SEP do podłączenia płyty indukcyjnej? Po co mi uprawnienia hydraulika na wymianę kolanka pod zlewem? Przy uprawnieniu na fgazy przy podłączaniu klimy gdzie dają pełen zestaw do samodzielnego montażu tez bym dyskutował.

Czy jesteś za tym aby można było budować domy bez
  • Odpowiedz
@josoof:

Po co mi uprawnienie SEP do podłączenia płyty indukcyjnej?

Pewnie dlatego że płyty indukcyjnej nie podłącza się kablem z wtyczką a ludzie nie są nauczeni jak pracować z przewodami i jak je podłączyć w puszce, nie wiedzą że indukcja powinna mieć osoby obwód, nie wiedzą jaki powinien być przekrój kabla ani jaki bezpiecznik w skrzynce.

wszystkie domki na ROD tak stoją, tak
  • Odpowiedz
I oczywiście operator żurawia, który to podnosi nie ma uprawnień.

Jakiego żurawia, mówię o HDS zaparkowanym nielegalnie na chodniku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak, ponieważ będzie trzeba wyleczyć go
  • Odpowiedz
Pewnie dlatego że płyty indukcyjnej nie podłącza się kablem z wtyczką a ludzie nie są nauczeni jak pracować z przewodami i jak je podłączyć w puszce, nie wiedzą że indukcja powinna mieć osoby obwód, nie wiedzą jaki powinien być przekrój kabla ani jaki bezpiecznik w skrzynce.

@Toniejawtedy: a jak wiedzą bo się poduczyli to co? A jak wygasły komuś uprawnienia SEP to umniejsza jego wiedzę.

Co do domów - architekci
  • Odpowiedz
@podjad3k:

Jakiego żurawia, mówię o HDS zaparkowanym nielegalnie na chodniku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wiem jakie są regulacje odnośnie HDS, natomiast znowu, próbujesz z ogólnego przykładu zrobić specyficzny. To że w specyficznym przypadku coś można, jest nie ważne, jeżeli dowolny przykład podwalaja twoją tezę.

Składki po coś płaci, ale to nie tu jest problem,
  • Odpowiedz