Wpis z mikrobloga

@krsu: ja mam M27Q do Xboxa i śmiga 1440p 120 Hz, tylko musisz zaktualizować firmware do najnowszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tylko nie śmiga wtedy HDR, bo ten wymusza na iksboksie tryb 4K, ale też HDR w tym monitorze to tragedia.
  • Odpowiedz
@krsu: Normalnie do series x używam lg c9, ale mam też tego della z picrel i dla testu podłączyłem konsole i działa w 2k+120hz+vrr jednocześnie. Tego gigabyte nie mam więc nie wiem.
  • Odpowiedz
@krsu: mam ten LG od ponad roku, nie mam zastrzeżeń. Co do Macbooka - zależy jakiego masz i czy masz stację dokującą ;) ja mam MBP z M1, więc potrzeba stacji dokującej, bo nie ma USB-C... ostatnio zastanawiałem się też nad tym Gigabytem (ma USB-C), ale chyba moc ładowania była za niska dla MBP. Ostatecznie poszedłem w 2-go LG, tym razem 4k (i z USB-C). No i zgadzam się... do
  • Odpowiedz
@krsu: do MBA z M1 podłączałbyś bezpośrednio przez USB-C, które ten monitor ma, ale... dostarcza tylko 10W. Zasilacz dla MBA to 30W, a MBP to 61W. Z tego powodu ten monitor przekreśliłem, bo i tak oznaczało to, że muszę lapka osobno ładować.
  • Odpowiedz